Криптокомпанията Нексо обяви, че ще заведе иск за клевета срещу

...
Криптокомпанията Нексо обяви, че ще заведе иск за клевета срещу
Коментари Харесай

Нексо ще съди Карадайъ за клевета, ако не се извини

Криптокомпанията Нексо разгласи, че ще заведе иск за клюка против водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, в случай че не се извини обществено за погрешни изказвания, които е направил в понеделник (13 февруари). Адвокатска адвокатска фирма е изпратила отворено писмо до Карадайъ от името на компанията, в което цитира изявлението на Мустафа Карадайъ. Той твърди, че като част от споразуменията на Нексо с всички всички щатски и федерални регулаторни органи " към този момент е признал виновността си с настоящите следствия и е платил десетки милиони санкции " и дефинира чиновниците на компанията като " потвърдени отговорни ".

От адвокатската фирма показват, че това изказване е " изрично погрешно и демонстрира смущаващо недоумение на фундаментални правни положения " и удостоверява, че не са на разположение каквито и да било наказателни следствия и производства против Нексо в Съединени американски щати. Отбелязва се и че ( " SEC " ) не включва никакви констатации или изказвания, че Нексо е взел участие в машинация или подвеждащи бизнес практики или че клиенти на компанията са били ощетени или подведени по отношение на финансово положение.

" Административната процедура на територията на Съединени американски щати не е изолиран случай за Нексо, а важи за цялата крипто промишленост на фона на динамичния регулаторен пейзаж в страната, при който всички компании са наранени. Единствено Нексо и Kraken, една от най-старите платформи за продан на цифрови активи, са осъществили съглашения с Комисията по скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати ( " SEC " ), съгласно новите условия на регулатора, като споразуменията са на правилото " no-admit-no-deny ", което значи, че въпросът за виновност не е поставян на дневен ред. Това е в внезапно несъгласие многократните изказвания на господин Карадайъ ", написа в отвореното писмо.

Адвокатската адвокатска фирма отбелязва, че " няма никаква връзка сред каквото и да е регулаторно следствие на Съединени американски щати и неотдавнашната акция на българските управляващи против българското сдружение Ен Ди Ес ЕООД ".

От адвокатската фирма разясняват, че обвиняванията на българската прокуратура не наподобяват учредени на задълбочено следствие или нямат съображение. Те са наложени от български основен прокурор, против който американски конгресмен неотдавна прикани Министерството на финансите на Съединени американски щати да предприеме антикорупционен развой и по-специално " дейностите на прокурора против банкови институции ", които съгласно конгресмена заплашват стабилността и сигурността на НАТО.

Компанията и адвокатската фирма разясняват и, наложени от Съединени американски щати, като показват, че по време на изявлението си ръководителят на Движение за права и свободи умишлено е неглежирал " глобите против някогашния народен представител от партията, апетитен за медиен магнат и за който Съединени американски щати твърди, че има доказателства за корист с обществени средства и присъединяване в съществени корупциони практики ".

Посочва се, че сходно явно неуважение на тежестта на тези наказания на Съединени американски щати против член на същата политическа партия, който систематично подкопава върховенството на закона в България, е надълбоко тревожно, а сравнението му с административен развой е несъстоятелно, още повече, че няма открита процедура за обжалване на глобите по Магнитски.

В писмото от Нексо разясняват, че 8 от 9-те санционирани по световния акт в Европейския съюз, са български жители, което дефинират като " изключително тревожна констатация за положението на демократичния развой и върховенството на закона в България ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР