Крипто пазарът, освен всичко останало, има още един проблем: търговската

...
Крипто пазарът, освен всичко останало, има още един проблем: търговската
Коментари Харесай

Спадът в търговията вреди на все още разтърсвания крипто пазар

Крипто пазарът, с изключение на всичко останало, има още един проблем: комерсиалната активност е на дъното. През 2022 година размерът на търговия на централизирани тържища като Coinbase, Kraken и Binance се срина с повече от 46%, съгласно данни, събрани от CryptoCompare и представени от bloombergtv.bg. На Binance, която остава водач във връзка с пазарен дял, спот търговията падна с 45% до 5,4 трилиона $. А биткойн, най-търгуваният цифров актив, означи спад на размерите на търговия с 31% на годишна база, сподели откривателят в отчет.

Междувременно проксито „ Liquid Tradeable BTC “, проследявано от Arcane Research, се намали до най-ниските си равнища от юни 2020 година, а борсовите салда паднаха до 12% с помощта на повишаването на самопопечителството, сподели компанията в отчет. Това, споделят те, има директно отражение върху ликвидността на биткойн, защото по-малко монети, налични за търговия, може да значи повече волатилност.

„ Виждаме някои много грандиозни спадове в спот интензивността “, сподели Страхиня Савич, началник на отдела за данни и разбори във FRNT Financial.

В съкратената от празниците седмица при започване на годината биткойнът остана в тесния диапазон от двете страни от $17 000, в който се задържа най-вече от края на ноември.

Криптовалутите се сринаха предходната година на фона на редица огромни разтърсвания за значими планове като екосистемата Terra и империята FTX. Биткойн се срина с 64%, второто най-лошо годишно показване през 14-годишната му история. Сривът в цените изплаши доста вложители на дребно, които бяха наводнили пазара през първите години на пандемията, когато блокировките към момента бяха в действие. Освен това доста институционални вложители бяха разтревожени от свадите, които разклатиха промишлеността и които ще лишават дълго време за възобновяване.

Липсата на размери на търговия е различен знак, че институциите са изоставили класа активи за момента - и може да отнеме известно време, преди те още веднъж да си възвърнат доверието на пазара, съгласно Мат Мейли, основен пазарен пълководец в Miller Tabak + Co.

„ Това е изключително правилно при мечи пазар “, сподели той. „ Техните клиенти са доста по-малко прощаващи, когато видят огромни загуби в рисков клас активи по време на общ мечи пазар за рискови активи. “

Мениджърите на пари, които са избегнали многочислените възходи и падения на крипто, може да се усещат облекчени, че са го създали, съгласно Джаред Грос, началник на тактиката за институционално портфолио в JPMorgan Asset Management.

„ Като клас активи, крипто на процедура не съществува за множеството огромни институционални вложители “, сподели той в неотдавнашен епизод на подкаста „ What Goes Up “.

Крипто промишлеността към момента се колебае след рухването на империята FTX и пазарните наблюдаващи са внимателни за по-неблагоприятни развития към други огромни участници. Брокер Genesis уволни почти 30% от работната си мощ през последните дни, още един сигнал за това какъв брой промишлеността е разтърсена от последните събития.

Предприемачът в цифрови активи Джъстин Сън трансферира постоянни монети на стойност към 100 милиона $ в петък към своята крипто борса Huobi Global, която беше наранена от вълна от изтегляния. Транзакциите пристигнаха на фона на нараснал напън върху основаната в Сингапур Huobi, която означи към 85 милиона $ изходящи крипто активи за интервал от 24 часа съгласно данни от Coinglass. Борсата съобщи в петък, че възнамерява да уволни към 20% от работната си мощ и ще поддържа „ доста дребен екип “, до момента в който спадът на крипто пазарите навлиза във втората си година.

Въпреки че тържища като Huobi са най-вече насочени към търговията на дребно, институционалният интерес е по-уместен за комерсиалната активност, изключително в ранната част на идващия напредък, споделя Ноел Ачесън, създател на бюлетина „ Crypto Is Macro Now “. „ Като цяло те съставляват по-голямата част от търговията и имат разнообразни рискови профили “, сподели тя. „ Търговията на дребно има наклонност да идва с размер по-късно в цикъла, по-близо до върха. “

Ачесън добави, че има някои „ смели и мощно уверени “ вложители на дребно, които навлизат на пазара сега, „ само че сме доста надалеч от това да забележим „ вълна “.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР