Крипто компаниите в Обединеното кралство се сблъскват с предизвикателства при

...
Крипто компаниите в Обединеното кралство се сблъскват с предизвикателства при
Коментари Харесай

Крипто компаниите в Обединеното кралство са изправени пред предизвикателства

Крипто фирмите в Обединеното кралство се сблъскват с провокации при достъпа до банкови услуги на фона на регулаторните промени.

Банките, които към момента работят с крипто компании, изискват от тях повече документи и информация за това по какъв начин те управляват транзакциите на клиентите си.

Крипто фирмите от своя страна показаха недоволството си пред държавното управление на министър-председателя Риши Сунак, защото обстановката се утежнява.

Случващото се опонира на проектите на Сунак да даде приоритет на иновирането на финансовите технологии и да трансформира Англия в световен крипто център. В тази публикация се разискват провокациите, пред които са изправени крипто фирмите и дейностите, които се подхващат за справяне с тези провокации.

Предизвикателства пред крипто фирмите

Според Bloomberg сдруженията се сблъскват с провокации в Обединеното кралство, в това число отменяне на заявки, заледяване на сметки и голямо количество документи. Малкото банки, които към момента работят с компании от бранша, изискват повече документи и информация за това по какъв начин те следят транзакциите на клиентите си. Това затруднява достъпа на крипто фирмите до банковите услуги, като попречва бизнес интервенциите им.

Реакция на банките в Обединеното кралство

Том Дъф-Гордън, вицепрезидент по интернационалната политика в Coinbase, съобщи, че реакцията на банките в Обединеното кралство е била по-остра от тази в Европейски Съюз. Той означи, че напъните на Европейския съюз за основаване на рамка за цифровите активи вършат банките по-възприемчиви към крипто фирмите в други страни.

По данни на PitchBook до момента през 2023 година вложенията на рисков капитал в компании за цифрови активи във Англия са намалели с 94% до $55 милиона, за съпоставяне с 31% нарастване в други страни в Европа. Ходът на английските банки опонира на проектите на Сунак да даде приоритет на иновирането на финансовите технологии и да трансформира Обединеното кралство в световен крипто център.

Предложение на CryptoUK

През март саморегулиращата се комерсиална асоциация CryptoUK предложи основаването на на записаните компании в страната, с цел да се адресират банките, които лимитират или не разрешават транзакциите с крипто компании. Асоциацията е загрижена, че доста от огромните английски банки към този момент са въвели забрани или ограничавания и счита, че към този момент е основателно държавното управление да вземе ограничения. Крипто фирмите се насочват към снабдители на платежни услуги като BCB Payments и Stripe, с цел да поддържат бизнес интервенциите си в Обединеното кралство.


 


Регулаторна среда

Подобно на Съединените щати, управляващите във Англия стягат регулациите за крипто фирмите. През февруари Органът за финансов контрол предложи набор от правила, които биха могли да доведат до две години затвор за ръководителите на сдружения от бранша, в случай че те не извършват избрани условия, свързани с популяризирането.

Този ход има за цел да отбрани потребителите и вложителите в региона на цифровите активи. Това обаче също по този начин затруднява активността на крипто фирмите в Обединеното кралство.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР