Крипто-компаниите изпаднаха в сериозна криза от продължаващия спад на котировките(снимка:

...
Коментари Харесай

Един от големите крипто-брокери обяви фалит


Крипто-компаниите изпаднаха в сериозна рецесия от продължаващия спад на котировките
(снимка: CC0 Public Domain)

Списъкът от играчи на криптовалутния пазар продължава да оредява вследствие на спада в курсовете на виртуалните пари. Във вторник крипто-брокерът Voyager подаде молба за оповестяване в несъстоятелност в съда по банкрутите на Южния окръг на Ню Йорк според глава 11 от Кодекса на Съединени американски щати за банкрутите.
още по темата
Компанията, записана в Торонто, претърпя големи загуби заради присъединяване в хедж фонда за криптовалута Three Arrows Capital (3AC), който банкрутира предходната седмица. Voyager има криптовалути на стойност към 1,3 милиарда $ на своята платформа и държи повече от 350 милиона $ на клиенти на основаната в Ню Йорк Metropolitan Commercial Bank.

Банкрутиралата 3AC получи заем от 15 250 биткойни и 350 милиона $ от Voyager Digital, или общо към $650 милиона. Поради неспособността на хедж фонда да прави постоянни заплащания по заема, в края на юни Voyager Digital издаде съобщение за дефолт.

„ Ние мощно имаме вяра в бъдещето на промишлеността, само че продължителната неустойчивост на пазарите на криптовалута и банкрутът на Three Arrows Capital изискват от нас да предприемем решителни дейности ”, написа в Twitter основният изпълнителен шеф на Voyager Стивън Ерлих.

Междувременно Voyager увери, че продължава да търси възобновяване на средства от 3AC, в това число посредством правосъдни разногласия в Британските Вирджински острови и Ню Йорк. Акциите на компанията изгубиха съвсем 98% от цената си от началото на 2022 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР