Крипто инфлуенсърът, познат като ZachXBT обвини проекта $VIRAL Meme Coin,

...
Крипто инфлуенсърът, познат като ZachXBT обвини проекта $VIRAL Meme Coin,
Коментари Харесай

Проект за меме криптовалута, обвинен в измама на инвеститорите

Крипто инфлуенсърът, прочут като " ZachXBT " упрекна плана $VIRAL Meme Coin, че е измамил вложителите със 131 ETH, което поражда опасения за следващата машинация с меме монети, употребяващи верифициран бадж (синя отметка), с цел да излъгват нищо неподозиращи хора.

ZachXBT се обърна към Twitter, с цел да разкрие машинация, включваща плана VIRAL и акаунт на име “ “. Проектът подправено твърди, че е утвърден от аржентинския модел Уанда Нара.  

Скрийншоти, споделени от ZachXBT разкриха, че същинската Уанда Нара се е оплакала от различен акаунт, представящ се за нея, който се е възползвал от известността на плана VIRAL, с цел да събере над 131 ETH (приблизително $242,000).

Измамата включваше разпространение на мемe монета посредством потребление на верифициран бадж и потребителско име, сходно на акаунта на същинския модел, подвеждайки хората да имат вяра, че утвърждението е законно.

За страдание доста вложители се хванаха на тази машинация, мислейки, че вземат участие в надеждна капиталова опция.

След разкриването на случая основателите на $VIRAL оповестиха желанието си да възстановят суми и показаха разкайване за събитията, които са провокирали подозрения по отношение на техния план.  

Те увериха общността в уговорката си да се оправят с опасенията и да възстановят доверието, като разкриха проекти за усъвършенствано обновяване на плана.

Някои консуматори обаче твърдяха, че не са получили никакви възобновявания, а някои сметки продължиха да разпространяват меме монетата макар обвиняванията.

ZachXBT посочи случаи, в които клиентите неумишлено са финансирали съмнителни планове, употребявайки своите сметки в CEX, като акцентира значимостта на разграничаването на законните от съмнителните начинания, изключително на бързо развиващия се пазар на меме монети.

Инвеститорите би трябвало да демонстрират нерешителност, когато обмислят вложения, изключително в планове с централизирано предложение на токени, подозрителни дейности от страна на основни притежатели и евентуално лъжливи маркетингови тактики. Предпазливостта, изследването и вземането на осведомени решения са от решаващо значение при оценяването на такива инициативи.

Концентрацията на предлагането на токени, изключително когато няколко портфейла имат забележителен дял, поражда опасения за лимитирана ликвидност. Освен това потребителите, които възнамеряват да натрупат огромни количества меме монети или каквито и да било токени, би трябвало да са нащрек за предупредителни знаци за евентуално съдействие сред главните притежатели.

Напоследък пейзажът на меме монетите претърпя обилни промени, като размерът на търговията понижа с 25%. Ентусиастите на тези монети разпродават притежанията си, което води до обилни спадове в цените на преди печеливши монети като PEPE и Wojak.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР