Крипто индустрията в Исландия напредва, но все още не е

...
Крипто индустрията в Исландия напредва, но все още не е
Коментари Харесай

Крипто бъдещето на Исландия изглежда обещаващо, но има много препятствия

Крипто промишлеността в Исландия напредва, само че към момента не е достигнала цялостния си капацитет, като няколко неповторими географски преимущества към момента не са употребявани.

Гюли Гисласон, основен капиталов шеф във Viska Digital Assets акцентира въздействието на банковата рецесия от 2008 година, която докара до финансов надзор върху исландската крона, повишавайки осведомеността за криптовалутите и блокчейн технологията.

През 2014 година ползата на исландците към криптовалутите набъбна още повече, когато “ ” (Балдур Фригяр Оринсон) пусна посредством airdrop Auroracoin на 330,000 души от националната база за персонални данни, което разреши на доста от тях да обръщат своите токени в Биткойн .

Въпреки това развиване, Гисласон счита , че Исландия изостава в приемането и образованието по крипто. Той означи, че въпреки Viska Digital да ръководи крипто фондове от две години, усъвършенстването и признаването на криптовалутите като клас активи в Исландия към момента са в начален стадий в съпоставяне със прилежащите страни.

Исландия е първенец в региона на възобновимите енергийни източници, като над 99.98% от електрическата енергия в страната се създава от възобновими източници, с помощта на геотермалните, водните и вятърните запаси. Това я прави идеална за рандеман на Биткойн, при който може да се употребява непотребната сила, която в противоположен случай би се изгубила.

Увеличеното търсене на електрическа енергия от електрическите транспортни средства и лимитираното развиване на нови електроцентрали обаче доведоха до интервали на дефицит на сила и опасения за околната среда, което сложи миньорите на Биткойн в отрицателна светлина макар ролята им в потреблението на непотребната сила.

Viska Digital Assets, чиито създатели вземат участие и в компанията за рандеман на Биткойн Greenblocks, е изправена пред провокации, само че вижда капацитет. Гисласон акцентира нуждата от повече електроцентрали и посочи критериите на хедж фонда за вложения: ликвидност, пазарен интерес и вярно ръководство на риска. Компанията заобикаля експозиция към рискови субекти като FTX и Silvergate Bank, като се концентрира върху тези фактори.

Той е оптимист за бъдещето, като счита, че промишлеността се намира на трогателен стадий от кривата на приемане, като главните играчи като BlackRock стартират да се занимават с Биткойн и други криптоактиви.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР