Крипто индустрията е изправена пред неотложно предизвикателство, тъй като се

...
Крипто индустрията е изправена пред неотложно предизвикателство, тъй като се
Коментари Харесай

Още една заплаха за поверителността на данните на крипто потребителите в САЩ

Крипто промишлеността е изправена пред наложително предизвикателство, защото се надпреварва с времето да оспори нов закон в Съединените щати. 

Този закон задължава предприятията да събират персонална информация от потребителите, които правят транзакции с цифрови активи на стойност над $10,000 за закупуване на артикули и услуги. Спорният правилник, който би трябвало да влезе в действие на 1 януари 2024 година, разпали юридически спор сред организацията с нестопанска цел Coin Center, фокусирана върху крипто и Министерството на финансите, както оповестява DL News.

Coin Center по-рано подаде правосъден иск против Министерството на финансите с аргумента, че законът нарушава неприкосновеността на персоналния живот на лицата и съставлява противоконституционно наблюдаване. Делото им обаче беше отхвърлено от арбитър, който счете евентуалните вреди за спекулативни, като се има поради, че регламентът към момента не е прибавен.  

Министерството на правораздаването отбрани регламента, потвърждавайки, че той е продължение на пълномощията на Конгреса за възстановяване на спазването на данъчното законодателство. Стандартите за отчитане на крипто транзакциите ще бъдат уеднаквени с тези, прилагани за паричните транзакции. Предприятията ще бъдат задължени да събират имената, адресите и номерата на обществените осигуровки на физическите лица, участващи в закупуването на артикули или услуги.

Докато поддръжниците настояват, че тази мярка ще помогне в битката с укриването на налози, критиците са загрижени за евентуалните ѝ последствия за неприкосновеността на персоналния живот на потребителите. Присъщата на блокчейн технологията бистрота разрешава необятно следене на транзакциите, което заплашва анонимността, която доста консуматори ценят в децентрализираните финансови протоколи. Освен това законът може да попречи на някои предприятия, като да вземем за пример адвокатските адвокатски фирми, да одобряват заплащания с криптовалута, без да разкриват самоличността на клиентите си пред държавното управление.

С наближаването на крайния период през януари 2024 година крипто общността с неспокойствие чака спомагателна изясненост и насоки по отношение на последствията от регламента. Битката за регулациите продължава, защото законодателите се стремят да намерят баланс сред насърчаването на нововъведенията и оправянето с противозаконните действия в криптовалутното пространство.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР