Крипто брокерът Genesis се готви да подаде документи за фалит

...
Крипто брокерът Genesis се готви да подаде документи за фалит
Коментари Харесай

Криптоброкерът Genesis се готви за фалит

Крипто брокерът Genesis се готви да подаде документи за банкрут още тази седмица, оповестяват Financial Times и Wall Street Journal, като цитират свои изтночници. След колапса на крипто борсата FTX през ноември, Genesis Global Trading се бори за намиране на капитал и реализиране на договорка с кредиторите, с цел да оцелее. Заради това, Digital Currency Group (DCG), сдружението зад Genesis, е подложено на възходящ напън да изплати към 900 млн. $ депозити, заключени към този миг. В края на предходната година Genesis притегли капиталовата банка Moelis & Co., за, тя да помогне с изследването на вариантите пред криптокредитора.

По-рано през 2022 година Genesis бе отпуснал 2.4 милиарда $ заем на хедж фонда Three Arrows Capital, който банкрутира, заради експозицията си към мрежата Terra, чийто токен и алгоритмичен стейбълкойн паднаха с над 99%. Genesis разкри също, че има експозиция от 175 млн.долара в своята сметка за търговия във FTX, които остават заключени. В резултат DCG укрепи салдото на Genesis с вливане на капитал от 140 млн. $. На 17 януари, създателят и основен изпълнителен шеф на DCG Бари Силбърт разкри, че DCG има отговорности от към 575 милиона $ към Genesis Global Capital, които би трябвало да бъдат изплатени през май 2023 година

Платформата е непрекъсната тематика на диалог в криптосектора през последния месец. След съкращаването на 30% от чиновниците си при започване на януари и необятно разгласената борба против SEC и Gemini, в този момент явно Genesis е принудена да подаде молба за банкрут по глава 11.
Реклама
The Block заяви, че съгласно информация от техни вътрешни източници, Genesis договаря с кредиторите по отношение на авансово квалифициран проект за банкрут, което значи, че двете страни ще реализиран съглашение за преструктуриране преди идващото подаване на документи в съда по неплатежоспособност.

" Започнахме полемики с евентуални вложители и нашите най-големи кредитори и заемополучатели, в това число Gemini и DCG ", сподели краткотрайният изпълнителен шеф на Genesis Дерар Ислим в записка, изпратена до клиентите. " Очакваме да разтеглим тези диалози през идващите дни " Ислим означи, че други подразделения на Genesis остават изцяло оперативни, в това число комерсиалния клон и попечителския бизнес.

Според един от източниците на The Block, кредитори като Gemini (9-та по величина криптоборса) биха се съгласили за пролонгация за множеството от заплащанията - сред една и две години според авансово квалифицирания проект за банкрут. В подмяна кредиторите ще получат парични заплащания и личен капитал в компанията майка на Genesis Digital Currency Group, добавя източникът.

Gemini образува комитет в края на предходната година в опит да координира напъните си с други кредитори, с цел да се застъпят дружно за единно решение, откакто Genesis спря тегленията на своята платформа. Този комитет води частни договаряния през последните няколко седмици с Genesis в опит да завърши проект за отбрана от банкрут по глава 11 преди подаването на документи.
Реклама
Публично съоснователят на Gemini Камерън Уинкълвос враждува с Бари Силбърт, ръководителя на DCG. Той го упрекна в потребление на потребителски средства, недобросъвестни договаряния, а в последното си отворено писмо настоя да се отдръпна от поста изпълнителен шеф. И двете платформи бяха обект на обвинявания от шефа на Комисията по фондовите тържища Гари Генслер и регулаторната организация за продажба на нерегистрирани скъпи бумаги.
Свързани публикации Кои са упрекнатите в ОПГ шефове на Nexo 18 януари 2023, 08:00 Основателите на Nexo са упрекнати като проведена незаконна група 13 януари 2023, 16:56 Goldman Sachs възнамерява покупка на обезценени компании в криптосектора 7 декември 2022, 13:19 Благовест Белев: Криптокризата е оздравителна и който оцелее след нея, ще е доста мощен 24 ноември 2022, 10:48 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Робърт Христов
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР