Крипто борсата FTX е била управлявана като лично феодално владение“

...
Крипто борсата FTX е била управлявана като лично феодално владение“
Коментари Харесай

FTX е била управлявана като „лично феодално владение“ на Сам Банкман-Фрайд

Крипто борсата FTX е била ръководена като „ персонално феодално притежание “ на някогашния основен изпълнителен шеф Сам Банкман-Фрайд, споделиха юристи на рухналата компания по време на първото й чуване пред американския съд в Делауеър, съобщи Ройетрс.

В най- високопрофилния срив в крипто бранша досега, FTX подаде молба за отбрана от банкрут по глава 11 в Съединени американски щати, откакто търговци изтеглиха 6 милиарда $ от платформата в границите на три дни, а конкурентната й борса Binance се отхвърли от избавителна договорка. Колапсът на FTX остави към 1 млн. кредитори в обстановка, в която те могат да изгубят средства в общ размер на милиарди долари.

Адвокат на FTX сподели на чуване по делото за неплатежоспособност във вторник, че компанията в този момент има намерение да продаде здрави бизнес единици, само че е била обект на хакерски атаки и са липсвали „ обилни “ активи.

FTX съобщи в събота, че е почнала стратегически обзор на своите световни активи и се приготвя за продажба или метаморфоза на някои бизнеси. Във вторник компанията заяви, че има интерес от евентуални купувачи.

Адвокат на FTX сподели, че компанията е похарчила 300 млн. $ за недвижими парцели като домове и ваканционни парцели за старши чиновници.  Джон Рей III, който сега управлява FTX и е прочут с надзора на ликвидацията на енергиен колос Enron, упрекна Банкман-Фрайд, че работи с бахамските регулатори за „ подкопаване “ на делото за банкрут в Съединени американски щати и за прекачване на активи в чужбина. Бившият началник на FTX не е дал отговор на искане за коментар от Ройтерс.

Агенцията заяви по -рано,че Банкман Фрайд, неговите родители и висши ръководители на банкрутиралата борса за криптовалути са купили минимум 19 парцела на стойност близо 121 милиона $ на Бахамските острови през последните две години.

Адвокатите също споделиха, че би трябвало да се организира следствие на продажбата на Binance на FTX през юли 2021 година Binance купи дял във FTX през 2019 г
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР