Крипто борсата FTX дължи на своите 50 най-големи кредитори почти

...
Крипто борсата FTX дължи на своите 50 най-големи кредитори почти
Коментари Харесай

FTX дължи 3,1 млрд. долара на 50-те си най-големи кредитори

Крипто борсата FTX дължи на своите 50 най-големи кредитори съвсем 3,1 милиарда $, съобщи Би Би Си, базирайки се на правосъден документ.

Изпадналата в усложнение компания, която подаде молба за отбрана от банкрут в Съединени американски щати предходната седмица, твърди, че дължи към 1,45 мрлд. $ на своите 10 най-големи кредитори, без обаче да ги посочва.

Колапсът на втората по величина крипто борса в света разклати доверието в така и така нестабилния пазар на криптовалута.

В подаден по-рано различен правосъден документ FTX разкри, че компанията дължи пари на повече от милион души и на редица организации.

В събота FTX съобщи, че е почнала обзор на своите световни активи и се приготвя за продажба или метаморфоза на някои бизнеси. Не е ясно каква сума ще получат те в края на процедурата по неплатежоспособност, макар че доста специалисти предизвестяват, че това може да е дребна част от вложеното от тях във компанията.

Съдебно съвещание пред американски арбитър по несъстоятелността е планувано за вторник.

Миналата седмица новият основен изпълнителен шеф на FTX Джон Дж. Рей III насочи тежки рецензии към метода, по който е била ръководена банкрутиралата крипто борса

Рей, който размени на поста Сам Банкман-Фрайд, откакто компанията подаде молба за отбрана от банкрут по Глава 11 в Съединени американски щати, уточни в документи до съда, че „ в никакъв случай не е виждал сходен цялостен неуспех в корпоративния надзор “ и подлага на критика някогашния изпълнителен шеф за „ цялостната липса на надеждна финансова информация “ в компанията.

Банкман-Фрайд пък сподели в изявление пред новинарския уеб страница на Vox, че съжалява, че е подал молба за банкрут, защото това му решение е извадило финансовите въпроси отвън негов надзор. Той също по този начин изрази пренебрежение към финансовите регулатори.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР