Крипто борсата Binance в четвъртък обяви нови подробности за своя

...
Крипто борсата Binance в четвъртък обяви нови подробности за своя
Коментари Харесай

Binance ще спасява закъсали крипто фирми с фонд за 1 млрд. долара

Крипто борсата Binance в четвъртък разгласи нови детайлности за своя фонд за възобновяване на промишлеността, който има за цел да поддържа затруднените компании от бранша след пагубния банкрут на FTX, съобщи Си Ен Би Си.

В обява в своя блог Binance заяви, че ще отдели 1 милиарда $ като първични средства за фонд за възобновяване. Компанията може да усили тази сума до 2 милиарда $ в даден миг в бъдещето, „ в случай че възникне нужда “.

Освен това тя е получила 50 млн. $ от крипто капиталови компании, в това число Jump Crypto, Polygon Ventures и Animoca Brands, които са се заели с обезпечаване на помощ за бранша.

Главният изпълнителен шеф на Binance Чанпън Джао показа обществения адрес на портфейла със средствата и добави: „ Правим това транспарантно. “ Публичните блокчейн данни, прегледани от Си Ен Би Си, демонстрираха баланс от към 1 мрлд. в личният стейбълкойн ( криптовалута, чиято стойност е обвързана с други активи, нормално щатски долар) на Binance – BUSD.

BUSD е стейбълкойн, издадена от компанията за блокчейн инфраструктура Paxos и е утвърдена и контролирана от Държавния департамент на финансовите услуги на Ню Йорк, се посчва уеб страницата на Paxos

Фондът е опит на Binance да поддържа крипто промишлеността на повърхността, откакто борсата FTX на спорния бизнесмен Сам Банкман-Фрайд подаде молба за отбрана от банкрут в Съединени американски щати по-рано този месец.

Джао се очерта като новият избавител за затъналата в проблеми промишленост, запълвайки празнота, оставена от Банкман–Фрайд, чиято компания беше купила или вложила в редица крипто компании, изпитващи усложнения, в това число Voyager Digital и BlockFi, преди самата тя да рухне.

Binance сподели, че новият инструмент „ не е капиталов фонд “ и е предопределен да поддържа компании и планове, които „ не по тяхна виновност са изправени пред обилни краткосрочни финансови усложнения “. Джао сподели по-рано, че желанието му е да предотврати по-нататъшни „ резултати на каскадно заразяване “, произлизащи от колапса на FTX.

Binance съобщи, че чака програмата да продължи към шест месеца. Приема заявки от вложители за внасяне на спомагателни средства.

Крипто борсата уточни още, че е „ гъвкава във връзка с капиталовата конструкция “ и приема вноски в цифрови монети, пари в брой и дълг. „ Очакваме обособените обстановки да изискват персонализирани решения “, прибавиха от компанията.

Около 150 компании към този момент са кандидатствали за поддръжка от фонда, сподели Binance.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР