Крипто анализатор, познат като Rekt Capital предположи, че Биткойн (BTC)

...
Крипто анализатор, познат като Rekt Capital предположи, че Биткойн (BTC)
Коментари Харесай

Биткойн навлиза в “опасна зона” – какво означава това за цената?

Крипто анализатор, прочут като " Rekt Capital " допусна, че Биткойн (BTC) се доближава до сериозна точка, наричана " рискова зона ".

Тази фаза исторически предшества обилни ценови корекции преди халвинг събитията на Биткойн, като провокира опасения по отношение на евентуален спад през идващите седмици.

Исторически видяно, по време на тази фаза Биткойн има податливост да претърпява внезапни отскоци, заличавайки предходните облаги. Обикновено този интервал настава почти две до четири седмици преди халвинг събитието. Тъй като до халвинга остават към 33 дни, предстоящо в средата на април 2024 година, има догатки, че разпродажбата на миньорите може да докара до намаление на цените, което ще понижи сегашния пазарен оптимизъм.

Миньорите, които получават хонорари за валидиране на BTC транзакции, постоянно продават елементи от своите притежания, с цел да си обезпечат облаги. Тази активност по продажба им оказва помощ да ръководят съмненията в приходите след халвинга. Освен това, като унищожават BTC посредством тържища или извънборсови платформи, миньорите могат да диверсифицират активите си или да реинвестират в инфраструктурата си за рандеман, с цел да поддържат конкурентоспособността си.

Въпреки опасенията за евентуален срив преди халвинга, някои членове на общността остават оптимисти. Много от тях считат, че утвърждението на спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF) бележи забележителен прелом. Те настояват, че притокът на капитали от BTC ETF противодейства на натиска за продажби от страна на миньорите. Освен това преобладаващото мнение е, че актуалният пазар е по-малко повлиян от еуфорията на дребно, присъща за предходните цикли, и повече от значими институционални играчи като BlackRock. Тези институционални вложители в този момент са главният мотор на търсенето, като вдъхват убеденост в стабилността на пазара и капацитета за напредък.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР