Крипер се изповядва на своя епископ. Той изнасилва 5-годишната си

...
Крипер се изповядва на своя епископ. Той изнасилва 5-годишната си
Коментари Харесай

Изнасилено е 5-годишно дете. Мормонската църква мълчи. След това идва наистина шокиращата част.

Крипер се изповядва на своя свещеник. Той изнасилва 5-годишната си щерка.

В продължение на седем години епископът не споделя на никого отвън църквата си – запазвайки безмълвие, както го поучава църковен юрист – и малтретирането продължава. След това пълзящото растение стартира да изнасилва друга щерка, единствено на шест седмици.

Наскоро арбитър от окръг Кочиз отхвърли дело, заведено от няколко от децата на пълзящото растение против Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни.

Обезпокоително е, въпреки и не изненадващо, че един арбитър би отказал да държи църквата виновна. Въпреки че в Аризона има наложителен закон за докладване за учители, лекари и други сходни, членовете на духовенството не са длъжни да оповестяват за самопризнание, че дете е измъчвано.

Това, което е шокиращо – зашеметяващо, в действителност – е, че основен щатски законодател даже няма да обмисли смяна на закона, с цел да направи изключение, което може да е защитило това 5-годишно момиче, нейната сестра и единствено Господ знае какъв брой други деца.

Правата на изнасилвача надвиват над тези на неговата жертва

„ Печатът на изповедта е свещена, свещена част от католическата черква “, съобщи неотдавна референт Куанг Нгуен, който е католик, пред Хауърд Фишър от Capitol Media Services.

Иначе казано, свещените религиозни права на изнасилвача надвиват над свещеното право на детето да бъде предпазено от полов див звяр? Наистина ли, сър?

Социалните медии предизвикват насилниците: Съдържанието за полово малтретиране на деца експлодира онлайн. Губим борбата против него.

Тази ужасяваща история беше извадена нескрито предходната година, резултат от следствие на Асошиейтед прес за метода, по който мормонската черква се занимава със случаи на полово принуждение над деца.

Пол Адамс от Бисби, татко на шест деца, призна по време на консултативна сесия със своя свещеник, че е изнасилвал тогавашната си 5-годишна щерка.

Според правосъдните регистри свещеник Джон Херод се обадил по телефона линията за помощ на църквата, която се употребява от епископите, с цел да рапортуват за полово принуждение над деца на църковните чиновници в Солт Лейк Сити, и беше посъветван от юриста да не се обажда на полицията или да предизвестява никого отвън църквата. Според АП, която базира отчета си на правосъдни регистри, юристът Мерил Нелсън е съветвал Херод и неговия възможен заместител, свещеник Робърт „ Ким “ Маузи, повече от две години да не рапортуват за Адамс.

Така че те го направиха Не – вместо да се пробват да убедят Адамс да потърси помощ – и останалото, както се споделя, е ужасяваща история.

Мълчанието на Църквата разреши насилието да продължи с години

Злоупотребата продължи до момента в който най-после през 2017 година Адамс не беше задържан. Изглежда той е снимал на видео перверзните си офанзиви против децата си и ги е пуснал в интернет. Властите в Нова Зеландия и Съединените щати наблюдаваха един от видеоклиповете до Адамс, който по-късно умря от самоубийство в пандиза, до момента в който чакаше правосъден развой.

Три от шестте деца на Адамс съдиха църквата, епископите и други църковни чиновници през 2021 година, обвинявайки ги в немарливост и скрит план за прикриване на полово принуждение над деца, с цел да избегнат „ скъпоструващи правосъдни каузи “ и да защитят репутацията на църквата.

С решение от 3 ноември съдията от Върховния съд на окръг Кочиз Тимъти Дикерсън отхвърли делото, в което се споделя, че църквата няма правно обвързване да рапортува, че дете е било изнасилено.

„ Ответниците от Църквата не са били задължени според Статута за наложително докладване да рапортуват за малтретирането на Джейн Доу 1 от нейния татко, тъй като техните знанието за злоупотребата идва от поверителни връзки, които попадат в изключението за духовенство-каещо се лице, " написа Дикерсън.

Законодателят от Аризона осуети законопроекта за духовенството да рапортува за корист

Църковни чиновници, които явно спят сносно през нощта, се оповестиха за „ удовлетворени “ от решението.

„ Противно на някои вести и пресилени изказвания, съдът откри, че Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни и нейното духовенство са се справили с това въпрос, който е в сходство със закона на Аризона “, сподели мормонската черква в квалифицирано изказване.

Което ни връща към закона на Аризона и хората, които го вършат в Капитолия на щата.

Сигнали за отзиви: Вземете колони от обичаните си колумнисти + експертни разбори по водещи проблеми, доставени напряко на вашето устройство посредством приложението USA TODAY. Нямате приложението? Изтеглете го гратис от вашия магазин за приложения.

Rep. Стейси Травърс, D-Phoenix, показа законопроект тази година, с цел да изисква член на духовенството да рапортува за корист, за която е научил по време на изповед или поверителна връзка, в случай че „ има основателни съмнения да се счита, че злоупотребата продължава, ще продължи или може да бъде опасност за други малолетни. “

Дори не оцени чуване. Дори не бях назначен в комисия.

„ Sound of Freedom “ е рисково неправилен: „ Sound of Freedom “ заблуждава публиката по отношение на ужасната действителност на трафика на хора

Неговата аргументация: Жертвите могат да се извърнат към други за помощ

И, явно, това няма да докара до на никое място и през идната година, както сподели конгресменът Куанг Нгуен, републиканецът от Прескот, който ръководи правосъдната комисия на Камарата на представителите, споделя, че няма да изслуша законопроекта. (Той сподели, че ще приказва най-малко с Травърс, тъй че допускам, че има и това.)

Нгуен, в изявлението си с Capitol Media Services, сподели, че има вяра, че законопроектът „ е офанзива против църквата, " и той попита за какво членовете на духовенството би трябвало да се обадят на полицията или щатския отдел за сигурност на децата.

" Жертвата има родители, жертвата има учители, жертвата има другари, жертвата има родственици, с които той или тя е непосредствен “, сподели Нгуен. „ Така че няма потребност от духовник, с цел да може да отиде в съда и да свидетелства. “

Кажете това на 5-годишното момиче Бисби, което би издържало седем години на набези, до момента в който епископите на благочестивия баща резервира безмълвие.

„ Те просто го оставиха да продължава “, сподели момичето пред АП предходната година. „ Те просто споделиха: „ Хей, дано отлъчим татко й. “ Това не спря. „ Нека ги накараме да създадат терапия. “ Не спря. „ Хей, дано извиним и забравим и всичко това ще изчезне. “ Не изчезна. “

За нея евентуално в никакъв случай няма да изчезне.

Може би конгресменът Нгуен може обяснете й, че правата на татко й са свещени.

„ Печатът на изповедта в никакъв случай не би трябвало да се нарушава “, сподели той. „ И свещениците ще отидат в пандиза за това. “

И децата ще живеят в пъкъла поради това.

За позор, народен представител Нгуен.

Лори Робъртс е колумнист за The Arizona Republic и azcentral.com, където тази колона е оповестена за първи път. Свържете се с Робъртс на [email protected]. Следвайте я в X, по-рано Twitter, в @LaurieRoberts или в Threads в @laurierobertsaz

Можете да прочетете разнообразни отзиви от нашия Съвет на сътрудниците и други създатели на първата страница на мненията, в Twitter @usatodayopinion и в нашия всекидневен бюлетин за отзиви. За да отговорите на колона, изпратете коментар на [email protected].

Тази публикация в началото се появи в Arizona Republic: Дете е изнасилено, мормонската черква мълчи. След това идва шокиращата част

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР