Кримският мост е частично разрушен и преминаването по него е

...
Кримският мост е частично разрушен и преминаването по него е
Коментари Харесай

Крим, мостът, началото. Киев намекна, че е отговорен за взрива на Кримския мост

Кримският мост е отчасти опустошен и прекосяването по него е спряно откакто детонация рано сутринта в събота докара до огромен пожар и сриване по едно от платната, оповестяват интернационалните медии.

Взрив е довел до запалването на цистерна с гориво в края на товарен трен, пътуващ към Крим. Това потвърдиха публично от Националния антитерористичен комитет на Русия.
 След гърмежа на моста избухва огромен пожар.
Керченският мост е единствената директна връзка сред Русия и анексирания от Москва през 2014 полуостров Крим. От началото на войната той се употребява за доставки и доставяне на съветските войски в Южна и Източна Украйна, поради което се счита за стратегическа инфраструктурна цел за Киев.

Руските управляващи споделят още, че детонацията е повода от това, че " кола бомба е избухнала " на автомобилния сектор, запалвайки седем петролни цистерни на железопътната част.

Няколко часа след детонацията съветникът към кабинета на президента на Украйна Михайло Подоляк написа в Туитър коментар, който беше общопризнат от интернационалните коментатори като намек, че Киев е виновен за случилото се на моста. Но непосредствено и публично потвърджение за това не е имало от украинските управляващи.

" Крим, мостът, началото. Всичко нелегално би трябвало да бъде разрушено, всичко откраднато - върнато на Украйна, всичко съветско окупационно - прогонено ", написа Подоляк.

Засега няма данни за потърпевши хора, а съветските управляващи споделят, че не са развалени арките, под които минават кораби към Азовско море и трафикът под тях е естествен.

Преминаването по самия мост е спряно, а управляващите в Крим оповестиха, че трафикът по моста е изцяло затворен, като връзката с Южна Русия ще се прави с фериботи. Те оповестиха още и че 2 от автомобилните платна на Керченския мост са отчасти срутени.

Руският президент Владимир Путин е бил осведомен за „ изключителния случай “ и е поръчал държавното управление да проверява случилото се, сподели представителят на Кремъл Дмитри Песков, представен от Интерфакс.

19-километровият мост през Керченския проток беше открит от президента Владимир Путин през 2018 година, четири години откакто Москва нелегално анексира Крим. Той се намира на над 160 км от следена от Украйна територия.

Нелегалната анексия на Крим от Русия се случи на 18 март 2014 година и не се признава от Европа, Съединени американски щати и множеството страни. Оттогава насам полуостровът се ръководи като съветска федерална територия, само че Украйна не е серпантина да твърди, че е част от нейната територия и ще си върне Крим в бъдеще.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео   please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР