Кримски татари от цял ​​свят записаха песен за родния си

...
Кримски татари от цял ​​свят записаха песен за родния си
Коментари Харесай

Кримски татари от цял свят възпяха Крим

Кримски татари от цялостен ​​свят записаха ария за родния си Крим и в поддръжка на връщането му на територията на Украйна, съобщи Укринформ.



Сред изпълнителите е солистът на Ансамбъла за песни и танци на Въоръжените сили на Украйна, офицер Исмаил Куртумеров. Той възпява Крим на площада на Независимостта, до стелата, в подножието на която са записани имената на регионалните центрове на Украйна, в това число Симферопол.

" Вярвам, че Крим ще бъде наш и точно Въоръжените сили на Украйна ще оказват помощ на кримляни да се върнат в домовете си, от които бяха изгонени за повторно от съветски нарушители. Нашето знаме, като знамето на Украйна, има сини и жълти цветове, като небето и зърнените полета, като морето и горещия пясък на моята татковина. Вярвам, че и двете флагове още веднъж ще се развеят дружно над моя роден украински Крим! ", сподели Куртумеров.

Както заяви Укринформ, 26 юни е Денят на кримскотатарското знаме в Украйна. На този ден през 1991 година в Симферопол стартира активността си вторият Курултай (народно заседание - бел. ред.) на кримскотатарския народ, който се организира 73 години след първия Курултай, състоял се през 1918 година в Бахчисарай.

За първи път кримскотатарското знаме е признато от Курултая на кримските татари през 1917 година, незабавно след Февруарската гражданска война. Възстановен е на 30 юни 1991 година, откакто Украйна придобива самостоятелност.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР