Криминално проявените мъже следели жената и проучвали навиците й, проникнали

...
Криминално проявените мъже следели жената и проучвали навиците й, проникнали
Коментари Харесай

Бойко от Перник и Иво от Несебър обраха квартирата на украинка, задигнаха близо 33 хил. $

Криминално проявените мъже следели дамата и проучвали навиците й, проникнали измежду бял ден в жилището, намиращо се в жк. " Изгрев " в Бургас

Двама престъпно проявени мъже  са арестувани при спецакция  на чиновници от отдел " Криминална полиция "  при ОДМВР - Бургас. По информация на Флагман.бг става дума за 49-годишният Бойко от Перник и 50-годишният му авер  Иво от Несебър.

Двамата са задържани за крупна кражба от частен дом, ситуиран в бургаския жк. " Изгрев ". Те са проникнали в жилището, ситуирано на първия етаж в бл. 196, обитавано от 31-годишна украинска гражданка с предоставена краткотрайна протекция, като откраднали сумата от 30 000 щатски $ и 10 000 украински гривни (приблизително 272 $). Кражбата на паричната сума, съхранявана в скрин в спалнята на жилището , е осъществена за времето от 12.00 ч. до 14.10 ч. на 21.04.т.г.

След крупния удар двамата мъже се укрили в комплекс от затворен вид в Равда, само че посредством професионалните полицейски дейности и работа по " горещи следи ", самоличността им е открита и същите са арестувани. При осъществените претърсвания на населяваните от престъпно проявените мъже жилища – в стените и в луфтове на касите на вратите са открити и конфискувани голям брой златни украшения , колекционерски монети, мобилни телефони, часовници, профилирана електронна техника, механически принадлежности и заготовки за превъзмогване на заключващите устройства на вратите, както и огромни парични суми в щатски долари и украински гривни.

Констатирано е, че Бойко и Иво са правили домови обири от жилища, ситуирани, както в Бургас – град, по този начин и в региона, населявани най-вече от украински жители.

Несебърлията набирал информация по отношение на набелязаните жилища, правил наблюдаване, като в детайли проучвал региона и навиците на жителите . Впоследствие дружно с перничанина пристъпвали към осъществяване на кражбите, като главно търсели бързо конвертируеми движимости – златни полезности и парични суми.

При осъществяване на кражбата функциите на двамата мъже били ясно избрани – Иво следил региона и играел ролята на «отцепка», а Бойко правил проникването, посредством потребление на профилирани механически принадлежности.

С прокурорско разпореждане периода на задържането на двамата престъпно проявени мъже е продължен на 72 часа. Предстои внасяне на претенции за налагане на непрекъсната мярка за неотклонение «задържане под стража». Работата по изцяло документиране на незаконната активност на двамата престъпно проявени мъже продължава.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР