Криминално проявени баща и син от село Стражец са задържани

...
Криминално проявени баща и син от село Стражец са задържани
Коментари Харесай

Задържаха баща и син за кражбата на пътни знаци край Разград

Криминално проявени татко и наследник от село Стражец са арестувани за кражбата на пътни знаци в Северната индустриална зона на Разград.

Според получената информация, неналичието на пътните знаци е открита към 7 ч. на 5 март при обход на пътя в сектора сред цех " Амилум” и някогашната база " Агро Гос”. Изрязани и отмъкнати били 10 стоманени стълба с инсталирани върху тях 18 пътни знаци.

В хода на формираното досъдебно произвеждане по чл.195, ал.1, т.4 от Наказателен кодекс са разкрити причинителите на престъпното действие. Установено е, че двамата мъже употребявали откраднатите тръби за изработката на ограда в парцела им в село Стражец, а откакто казусът закупи необятен публичен отзив, те почнали скоростно да скапват оградата, с цел да укрият крадения материал. Макар намирането им да бе затруднено от снежната завивка в района, криминалистите съумяха да стигнат до причинителите за по-малко от 24 часа.

59-годишният татко има 13 криминалистични регистрации за обири и хулиганства, а 34–годишният му наследник е с 5 прояви за обири, телесни повреди и похищение, а сега е в изпитателен период на постановена присъда за последното си престъпно действие.

Предстои прокуратурата да ги притегли като обвинени за крупната кражба, с която са нанесени вреди на страната за близо 5 000 лева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР