Криминално проявен със седем присъди уби мъж на 52 години

...
Криминално проявен със седем присъди уби мъж на 52 години
Коментари Харесай

Криминално проявен със 7 присъди уби заради забележка съпруга на съдия в Районния съд в Нова Загора

Криминално проявен със седем присъди умъртви мъж на 52 години пред очите на фамилията му. Ужасяващото закононарушение е станало в 1 часа на 27 октомври, в денонощен магазин до общинския пазар в Нова Загора, заяви представителят на Окръжната прокуратура Ваня Белева. Жертвата на закононарушението е брачен партньор на арбитър в Районния съд в града. На връщане от празненство дружно с жена си и щерка си е посетил магазина. Отправил е забележка към причинителя да не подвига звук. Убиецът извадил нож и му нанесъл три прободни рани в горната част на тялото. Ударите с острието са били съдбовни. Раненият човек не е могъл да дочака екипа на Бърза помощ. Издъхнал е на място. Спешните медици, за жалост, единствено са установили гибелта му.

Задържаният нарушител /44 г./ е бил пийнал. Пробата му за алкохол отчела 2 промила, сподели още прокурор Белева. Тя отхвърли изказванията, че килърът е с психологично заболяване. Той не е бил на доклад в психиатрията, в Районната прокуратура не са водени преписки за насилственото му настаняване в профилирано лечебно заведение. Криминалното му минало и наложени присъди са за разнообразни закононарушения, измежду които кражба, ръководство на автомобил след приложимост на алкохол, причиняване на телесна щета.

Повдигнато му е обвиняване за съзнателно ликвидиране. Извършителят е арестуван за 72 часа с прокурорско предписание. Предстои да бъде импортирано искане в Окръжния съд в Сливен за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Директорът на ОД на Министерство на вътрешните работи ст. комисар Димитър Величков добави, че родителите на арестувания обитавали във Франция. Има данни, че той постоянно е пътувал в чужбина, работил е за прочут интервал и се е прибирал назад в Нова Загора. Ст. комисар Величков удостовери, че преди седмица, е подаден сигнал в полицията за потърпевшо лице, с прободни рани в центъра на града. Установено е, че нападението е осъществено от същия причинител. В този случай, за благополучие, пострадванията не са били смъртоносни. ОД на Министерство на вътрешните работи прави инспекция по случая, която ще бъде докладвана на прокуратурата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР