Криминална катастрофа разтърси столицата на Хаити Порт-о-Пренс тази седмица, докато

...
Криминална катастрофа разтърси столицата на Хаити Порт-о-Пренс тази седмица, докато
Коментари Харесай

В рамките на седмицата на „чист терор“ в Хаити, когато банди се бунтуват срещу премиера на фона на катастрофално насилие

Криминална злополука раздруса столицата на Хаити Порт-о-Пренс тази седмица, до момента в който банди не престават да преобладават в града в вълна на опустошително принуждение.

Градът беше високомерен, защото въоръжени групи започнаха вълна от офанзиви в столицата, в това число нападения в два пандиза, които доведоха до бягството на хиляди пандизчии, защото минимум 10 полицейски здания бяха унищожени след началото на безредиците в столицата. Широко публикуваното групово принуждение изтезава нацията повече от две години след убийството на президента Жовенел Мойс през юли 2021 година, създавайки голяма политическа неустойчивост в карибската страна.

Де факто водачът, министър-председателят Ариел Хенри, беше развален от поредни отводи от легитимност и продължаващи апели за оставка, защото Мойс избра Хенри за поста броени дни преди да бъде погубен. Нападенията на банди станаха всекидневно място след убийството.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ: Министър-председателят на Хаити бяга от страната, откакто...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР