Криминалисти са задържали 39-годишен мъж от Тополовград за убийството на

...
Криминалисти са задържали 39-годишен мъж от Тополовград за убийството на
Коментари Харесай

Задържаха мъж, удушил с перде възрастен самотно живеещ инвалид

Криминалисти са задържали 39-годишен мъж от Тополовград за убийството на неговия 69-годишен самотно живеещ комшия неработоспособен, оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи - Хасково. След приемането на сигнала за закононарушението е било открито на място, че жертвата е била удушена с перде, съобщи 24chasa.bg.

Издигнати са били версии за обир или възмездие. При работата по двете посоки чиновниците на полицията са стигнали до заключението, че съпричастен към осъществяване на закононарушението е 39-годишния му комшия Х. В..

От извършените оперативно издирвателни и процесуално следственни дейности се е изяснило, че преди няколко дни причинителят на закононарушението е желал назаем от убития К. Г., който му отказал. При огледа на местопроизшествието и последващите претърсвания са били открити безапелационни доказателства за съпричастността на причинителя на закононарушението.

При претърсването в дома на обвинения са били открити пари, за които той твърди в показанията си, че е взел от чекмеджето на нощното шкафче от вкъщи на убития. Пердето - оръдие на закононарушението, също е било открито в къщата на обвинения.

Отнетата сума - близо 1000 лв., е била приготвена от инвалида за рампа, която била съвсем подготвена, а майсторите трябвало да си получат възнаграждението в околните дни. Именно те са намерили тялото на убития.

Престъплението е било осъществено заради смесени подбуди и под въздействие на алкохол, е било едно от заключенията на проверяващите. На създателя на закононарушението е било повдигнато обвиняване и му е била взета мярка за неотклонение " задържане " за период от 72 часа.

/24 часа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР