Криминалисти от Силистра задържаха двама мъже за престъпления, свързани с

...
Криминалисти от Силистра задържаха двама мъже за престъпления, свързани с
Коментари Харесай

Задържаха двама мъже с над 500 грама метамфетамин

Криминалисти от Силистра задържаха двама мъже за закононарушения, свързани с опиати. Арестите са осъществени след предварителни оперативно-издирвателни дейности в рамките профилирана полицейска интервенция, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

В хода на акцията, към 15:20 часа, в село Средище бил спрян лек автомобил " Опел " с лидер на 59 години и пасажер на 34 години. Тестът с техническо средство отчел, че лидерът кара под влияние на амфетамин и бензодиазепин, а при осъщественото претършуване под седалка в автомобила били открити 504,5 грама метамфетамин.

Пътникът и лидерът, който е дал кръвна проба, са арестувани за период до 24 часа. Двамата имат предходни престъпни прояви и са известни на чиновниците на реда.

Образувани са две досъдебни производства – за държане на високорискови наркотични субстанции без съответно позволение и за ръководство на МПС след приложимост на опиати, заяви Българска телеграфна агенция.

От Апелативната прокуратура във Варна оповестиха, че е открита съпричастността на 34-годишния мъж към закононарушението. Предстои след разбор на събраните досега доказателства той да бъде притеглен към наказателна отговорност и арестуван за период до 72 часа. Наблюдаващият случая прокурор ще внесе искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение - „ задържане под стража ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР