Криминалисти от РУ- Велики Преслав разкриха две оранжерии с огромно

...
Криминалисти от РУ- Велики Преслав разкриха две оранжерии с огромно
Коментари Харесай

Разкриха две оранжерии с огромно количество канабисови растения

Криминалисти от РУ- Велики Преслав разкриха две оранжерии с голямо количество канабисови растения в местността Паметниците край село Хан Крум. При претърсването в помещение, пригодено за сушилня, са открити и 27 кг полусухи стъбла и съцветия.

Работата по откриване на закононарушението почнала преди дни. При обход в дребните обитаеми места криминалисти от полицейското ръководство във Велики Преслав усетили аромат на марихуана от оранжерии край основен път Силистра- Шумен - Ямбол в сектора от Шумен - Велики Преслав край село Хан Крум. Полицейските чиновници следили обекта няколко дни.

Около 09:30 часа през вчерашния ден в парцела влезнал мъж. Изяснена била самоличността му- В.В./49г./ от Шумен. В две от оранжериите криминалистите попаднали на голям брой засадени канабисови растения, всички в друг етап на напредък. Парниците били с построена поливна система. Уведомен е дежурен прокурор от Окръжна прокуратура - Шумен. Местопроизшествието е посетено от шефа на ОДМВР- Шумен ст.комисар Ялчън Расим и административният началник на окръжната прокуратура и областен прокурор на Шумен Маргарита Георгиева. Иззети са общо 551 растения. При претършуване в помещение пригодено за сушилня са открити закачени за сушене 885 полусухи стебла листна маса и съцветия канабис. Още 414 сухи стръкa били открити в три кашона. Общото им тегло е 27 кг. В хода на формираното досъдебно произвеждане за държане на наркотично вещество за разпространяване било подхванато претършуване в постройка на ул. “Цар Иван Александър “ в Шумен, населявана от локалния гражданин И.И./43г./. Открити са 339 муниции, множеството от които патрони за гладкоцевно оръжие 12 диаметър, 93 от тях били 9-милиметрови, имало и 20 броя за нарезно оръжие - всички нелегално притежавани и без съответно разрешителни. В хода на процесуалните дейности, осъществени под контрол на дежурен прокурор било изяснено, че И.И. има подписан дълготраен контракт за аренда на оранжериите край село Хан Крум, а В.В. има контракт за прилагане на парцела, подписан с И.И.

За период до 24 часа в РУ- Шумен е арестуван В.В./49г./ за осъществено закононарушение по член 354 А алинея 1 от НК- държане на наркотично вещество за разпространяване. Мъжът е престъпно проявен. Осъждан е четири пъти за нанесена телесна щета, за кражба, за ръководство на моторно транспортно средство в период на наложено административно наказване, през 2017 година е съден за шофиране в нетрезво положение с централизация на алкохол над 1,2 промила.

И.И. /43г./ е бил с наложено наказване " пробация “ през 2014 година за осъществено закононарушение по член 308 алинея 2 от НК- сформиране на неистинен публични документи.

За нелегално притежаваните муниции е формирано произвеждане за осъществено закононарушение по член 339 алинея 1 от Наказателен кодекс. Работата по документиране на закононарушението продължава. С разпореждане на прокурор В.В./49г./ е арестуван за период до 72 часа, притеглен е като обвинен за развъждане и засяване на високорискови наркотични субстанции и за държане за разпространяване на наркотично вещество.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР