Криминалисти от РУ - Своге и колегите им от ОДМВР

...
Криминалисти от РУ - Своге и колегите им от ОДМВР
Коментари Харесай

Разкриха високотехнологична наркооранжерия

Криминалисти от районно управление (на МВР) - Своге и сътрудниците им от ОДМВР - София пристъпили към инспекция на някогашен ресторант в центъра на с. Томпсън.

В постройката, която се оказала трансформирана в съвременна наркооранжерия, полицейските чиновници задържали на място двама престъпно проявени мъже, единият с условна присъда за държане на акцизни артикули (цигари) без бандерол, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Общо 896 саксии с растения от рода на конопа са открити в обекта. 480 от тях под формата на разсад, подредени на стелажи, останалите 416 в напреднал етап на напредък, достигащи до 1.70 м.

За осъществяване на незаконната активност пространствата били оборудвани с софтуерни системи за напояване, отопление и вентилация, както и с сензори.

При направения полеви наркотест конфискуваните растения реагирали на канабис и сродни на него наркотични субстанции.

След привършване на процесуално-следствените дейности, през днешния ден двамата арестувани са привлечени в качеството на обвинени за осъщественото от тях закононарушение и с прокурорско разпореждане им е взета 72-часова мярка за задържане.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР