Криминалисти от ОДМВР- Шумен при съвместни действия с колегите им

...
Криминалисти от ОДМВР- Шумен при съвместни действия с колегите им
Коментари Харесай

Трима маскирани и въоръжени с нож задигнаха 150 лв. от 78-годишен мъж

Криминалисти от ОДМВР- Шумен при взаимни дейности с сътрудниците им от ГДНП и ОДМВР-Варна задържаха причинители на въоръжен обир от частен дом в село Каспичан, оповестиха от пресслужбата на полицията.

Работата по откриване на закононарушението почнала на 15 ноември. За времето от 23:00 до 24:00 часа на 14 ноември трима маскирани проникнали в дома на самотно живеещ 78-годишен мъж. Единият се доближил до леглото на възрастния човек, отправил му опасност с нож в ръка и го попитал къде са му парите. Другите двама били в стаята, само че стоели до вратата. Възрастният мъж споделил, че има 150 лв. и че ги държи под възглавницата си. Освен тях "апашът " лишил дебитна карта с пин код и мобилен телефон. Веднага по-късно тримата напуснали дома на 78-годишния мъж.

В хода на формираното досъдебно произвеждане причинителите на незаконното действие са открити. В утринните часове на 30 ноември за период до 24 часа в полицейското ръководство в Шумен са арестувани Г.Г./34г./, Т.А./ 30г./ и 17-годишен, всички от село Каспичан.

Извършителите създали цялостни признания. 17-годишният не е престъпно проявен, Г.Г. е прочут на полицията с ръководство на моторно транспортно средство в период на наложено административно наказване за ръководство без удостоверение, употребявал е и неистинен документи, Т.А. е причинител на обир на телефон до момента в който е бил малолетен. Работата по документиране на закононарушението продължава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР