Криминалисти от Областната дирекция на МВР в Русе са установили

...
Криминалисти от Областната дирекция на МВР в Русе са установили
Коментари Харесай

Арестуваха 2 момчета за зверския побой над връстник

Криминалисти от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Русе са открили и задържали две момчета за бруталния побой над възпитаник в крайдунавския град.

Видеоклип от побоя над момчето от други младежи бе качен в YouTube и шокира с изключителната си грубост. Побоят е станал в края на предходната седмица в региона на огромен търговски център в Русе.

След изявленията в медиите, Районната прокуратура се самосезира и прикани жителите, които са станали очевидци на побоя или разполагат с информация по отношение на самоличността на причинителите и на потърпевшото момче, да се извърнат към органите на Министерство на вътрешните работи, с цел да подкрепят следствието.

Днес от полицията в Русе оповестиха, че в хода на извършените оперативно-издирвателни мероприятия са открили участниците, снимани в клипа. Младежите са малолетни и са възпитаници от Русе, написа Дир.бг.

Изяснено е, че пребитият юноша е 16-годишен, а нападателите, които са му нанесли удари и са участвали на място, са на възраст сред 15 и 17 години. Според първичните разкази на момчетата, във въпросния ден на снимането на видеоклипа, те се засекли в МОЛ-а и поради предходни техни спорове, още веднъж се спречкали.

Двама от младежите през вчерашния ден са били арестувани от полицията за период до 24 часа.

Районната прокуратура в Русе е дала инструкции на криминалистите за по-нататъшните дейности по изясняването на действието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР