Криминалисти от Нови пазар установиха за броени часове извършител на

...
Криминалисти от Нови пазар установиха за броени часове извършител на
Коментари Харесай

Мъж помогна на възрастна жена като й открадна парите

 Криминалисти от Нови пазар откриха за броени часове причинител на кражба на парична сума от стара жена, оповестиха от пресслужбата на полицията. Вчера, малко след 13:30 часа в полицейското ръководство в града 86-годишна жена съобщила, че ѝ е открадната парична сума. Пред униформените обяснила, че си получила пенсията, седнала на скамейка в града, и откакто се прибрала открила, че липсват 150 лв.. Полицейските чиновници я разпитали по-подробно от къде е предходна, с кого е разговаряла.

Разказала, че откакто си получила пенсията  седнала на скамейка, с цел да си почине. Портмонето с парите й било в торбичка, а торбичката била до нея.  На пейката седнал чужд мъж,  който я заприказвал. По време на диалога я посъветвал да не си държи парите по този начин в торбата, с цел да не й ги вземе някой. " Помогнал “ ѝ като ги извадил от портмонето, подал  ги и я " посъветвал “ да ги прибере в джоб на дрехата си, с цел да са на несъмнено място. След като се прибрала в дома си дамата открила, че парите са със 150 лв. по- малко. След получения сигнал незабавно са подхванати дейности за определяне на причинителя.

Проведените оперативни мероприятия дали резултат и малко по-късно  авторът на кражбата, 50-годишен локален гражданин бил открит  и разпитан. Парите били в него, предал ги непринудено. Униформените ги върнали на 86-годишната жена. Работата по документиране на закононарушението продължава.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР