Криминалисти от Дупница и Пловдив удариха вчера около 4 ч.

...
Криминалисти от Дупница и Пловдив удариха вчера около 4 ч.
Коментари Харесай

Ченгетата ахнали от изненада във фабриката, която обърнаха с хастара навън при спецакция в Югозапада

Криминалисти от Дупница и Пловдив удариха през вчерашния ден към 4 ч. на разсъмване контрабандна фабрика за произвеждане на цигари в парцел на бившето военно отделение край Сапарева баня. Когато нахлули в обекта, ченгетата ахнали от изненада, тъй като се оказало, че не става въпрос за елементарна незаконна фабрика, а за супермодерен и добре оборудван цех, прикрит от човешки взор измежду шубраци и високи треви в хангарите за самолети в бившето отделение на Военновъздушни сили, оповестява struma.bg.

По-голяма част от индустриалния развой е роботизиран, по този начин с малко ръчен труд са постигнали огромно произвеждане, а и са снижили риска от приключване на информация по виновност на човешкия фактор. Самата постройка, в която е открита фабриката, е триетажна, вътре била обзаведена като петзвезден хотел, единствено плочките по пода коствали хиляди левове. В подземието преди време се е намирал хангар за самолети, а в административната част на горните етажи са били канцелариите на командния състав.

При обиска са открити огромни количества нарязан тютюн и подготвена продукция, готова за пазара. По първични данни производителят е от Пловдив. Има подозрение, че разрушената преди време контрабандна фабрика за цигари в Пловдив се е преместила край Сапарева баня, заради тази причина в акцията вземат участие и пловдивски криминалисти.

Пред формалния вход на парцела, който е ограден с няколко реда бодлива тел, само че няма защита, през вчерашния ден с часове стояха паркирани полицейски коли от двете поделения на Министерство на вътрешните работи.

Имотът на военното министерство е продаван на части през годините и към момента не се знае публично кой е притежателят на постройката, в която е открит незаконният цех. Допреди известно време тя е стопанисвана от компания “Рила спорт” със притежатели персоналният гард на Пламен Галев – Янко Кирилов Янков, и Ивайло Георгиев Иванов. Сградата е продадена преди към година.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР