Криминалист, който на косъм от смъртта, е избягал от ръцете

...
Криминалист, който на косъм от смъртта, е избягал от ръцете
Коментари Харесай

Криминалист, избягал от сериен убиец, е помогнал за залавянето на над 1300 престъпници

Криминалист , който на косъм от гибелта, е избягал от ръцете на сериен палач , е оказал помощ на полицията да залови повече от 1300 нарушители . Лоис Гибсън , която работи в полицейското ръководство в Хюстън в Тексас /САЩ/ държи купата на Световните върхове на Гинес за най-вече правилно разпознати нарушители , с помощта на скиците си . Към февруари те са помогнали за идентифицирането на 1313 нарушители .

Невъзможно е да се знае какъв брой живота е избавила и какъв брой закононарушения е предотвратила да се случат. Кариерата й е въодушевена от личното й ужасяващо прикосновение със гибелта.

Лоис, която неотдавна се появи в италианския ефирен сериал на Световните върхове на Гинес „ Lo Show dei Record “, е танцувала по малкия екран и е работела като модел, а по-късно е отишла в университет , където е получила тапия по изящни изкуства . Но нейният живот – и кариера – се трансформират вечно , когато на 21-годишна възраст е станала цел на сериен палач и изнасилвач . Тя показа:

„ Той ме атакува и ме изтезава съвсем до гибел. През цялото време, до момента в който ме нападаше, той ме душеше, а най-после оцелях… колкото да. /…/ Когато си потегли, имаше кръв, която течеше от очите ми и в гърлото ми. Така че знам какво е възприятието да премислям върху личната си гибел от ръцете на някого без причина, а единствено поради това, че е ужасяващ човек. “

След нападението Лоис напуща Лос Анджелис и се мести в Хюстън , където се е обърнала към полицията за работа . Тя споделя по какъв начин се е „ пристрастила “ към залавянето на нарушители :

„ Първият път, когато работих по ликвидиране за полицейското ръководство в Хюстън, направих грозна, жалка, шаблонизирана схема. Но с помощта на нея съумях да спра палач, който убиваше по същия метод, по който бях съвсем убита. Спрях нарушител в нашия Мемориален парк. И бях възнамерявала повече да не работя за чиновниците на реда, тъй като тази схема ми влияе ужасяващо прочувствено. Но откакто разбрах, че са хванали причинителя, знаех, че съм пристрастена. “

„ Пристрастяваш се към залавянето на нарушители, откакто осъзнаеш, че можеш да ги задържиш единствено с дребна схема, която лиши по-малко от час. Аз съм изцяло пристрастена и към този момент не желая да се отхвърлям да оказвам помощ при залавянето на нарушители посредством моето изкуство “ , прибавя тя.

Лоис твърдо има вяра, че компютърните стратегии , които се базират на изкуствен интелект , в никакъв случай няма да могат да основат схема по метода, по който човек може да го направи със личната си ръка.

„ Открих научно, че това е реалност “ , сподели тя, допълвайки: „ Наистина се пробвах, имам поради, през годините прекосих цялото образование по всяка стратегия. Наистина се постарах. “

Лоис споделя, че даже й се е наложило да преработва скици , които в началото са били направени от компютърни стратегии , тъй като те не са съумели да изправят причинителя пред правораздаването.

„ Дори не се доближаваха “ , твърди тя, „ тъй като би трябвало да си актьор като мен “.

„ Но в случай че сте художник като мен и се опитате да го извършите на компютъра, си казвате „ Защо върша това, когато мога да го обрисувам по-бързо и по-лесно? “

Лоис, която работи като криминалист от 1982 година , държи върха си от към 20 години , като броят на нарушителите, за които е помогнала да бъдат задържани, непрекъснато пораства. Тя работи с жертви на закононарушения , когато са в мощно прочувствено положение и постоянно си мислят, че не могат да си спомнят по какъв начин е изглеждал нападателят им. Използва разнообразни техники , с цел да успокои и разсее жертвата, като оказва помощ отключи спомените й и основава схема, която е задоволително добра, с цел да разпознава нападателя.

Говорейки за купата си в Световните върхове на Гинес , Лоис споделя: „ Световният връх ми оказа помощ да придобия легитимност за моя поминък, тъй като мисля, че доста хора не считат, че скиците са ефикасни, а те са доста ефикасни. Това е метод да го потвърдя. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР