Криминален екшън се разигра в Ихтиман вчера. Опит за арест

...
Криминален екшън се разигра в Ихтиман вчера. Опит за арест
Коментари Харесай

Сблъсъци между полицаи и роми! Униформени пострадаха, а мъж почина

Криминален екшън се разигра в Ихтиман през вчерашния ден. Опит за арест на водач без брошура докара до конфликти сред служители на реда и роми. Двама униформени пострадаха при случая, а един от ромите е умрял.
Вчера служителите на реда пробвали да спрат джип, който криволичел по пътя. Шофьорът се опитал да избяга, блъснал патрулката и се скрил в махалата. Когато екипите отишли на адреса да арестуват Мюлер Дунавски, избухнал скандал и се стигнало до конфликти.
Основна роля в екшъна са имали майката и бащата на младежа. Те са били арестувани дружно с различен човек от квартала, който е показал експанзия.
Шестимата служители на реда описват, че за секунди били обкръжени от 60 души.
„ Започнаха да ни блъскат, да ни удрят, скъсаха ни униформите. По ръцете имам охлузвания, устата ми е разбита”, описа един от служителите на реда.
23-годишният водач самичък се предал и е арестуван. Близките на задържания се събраха пред районното и обявиха, че не са посягали на служителите на реда. Обвиниха чиновниците на реда, че те са ги били.
Днес акцията в Ихтиман продължава. Полиция и жандармерия са блокирали ромската махала и търсят още 4-ма души.
Бащата на един от търсените е умрял. Негови близки настояват, че е получил инсулт, а повода за това е, че е бил блъскан от униформени. Все още обаче не са ясни формалните аргументи за настъпването на гибелта. Напрежението в махалата е огромно, събрали са се доста хора към дома на умрелия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР