Крими герой от Враца и негов авер откраднаха дарения от

...
Крими герой от Враца и негов авер откраднаха дарения от
Коментари Харесай

Ексклузивно в BulNews! Двама мъже откраднаха дарения от манастир край Костинброд, единият се оказа крими герой от Враца /снимки+видео/

Крими воин от Враца и негов приятел откраднаха дарения от манастир край Костинброд, научи организация BulNews.
Преди два дни в обществените мрежи се завъртя видео от 25 април. На фрагментите се вижда, по какъв начин двама мъже на към 40 години от Враца влизат в Шияковския манастир като праведни християни. Прекрачвайки прага на храма, бандитите стартират да оглеждат светата обител, най-вероятно за сложено видеонаблюдение. Може би спокойни, че камери няма, единият – Емил Иванов, стартира с пинсета и фенерче да бърка във всяка от кутиите за дарения и да вади от вътрешната страна банкноти. Докато Ембата или Мулти, както е прочут във Враца Емил, „ работи “, аверът му се прави, че се моли и кръстейки се следи обстановката извън, с цел да не бъдат хванати.
Към момента не е ясна сумата, която е открадната от манастира, защото в границите на една седмица са осъществени две обири. След като било открито закононарушението, осъществено от двамата врачани, на друго видео няколко дни по-късно, се вижда и втора група крадци – двама мъже и жена. Тримата също влизат в храма и стартират със специфичен апарат да вадят пари от кутиите.
„ Притеснява ме това, че тези групи не са посещавали единствено този манастир “, сподели зам.-кметът на Костинброд Александър Ненов. 
Според него и настоятеля на Шияковския манастир, идвайки от Враца и движейки се през Искърското дефиле, е доста допустимо бандитите да са блъснали и други храмове, които са били по пътя им. Те молят всички смирени християни да се грижат и пазят светата обител, за която дават отговор, с цел да се предотвратят последващи сходни похищения.
От полицията са удостоверили, че крадците от Враца са с открита идентичност, само че защото работата по случая продължава към момента не е ясно дали са арестувани.
По неофициална информация Емил Иванов е прочут в крими средите и е прочут на полицията във Враца. Според наши източници, преди години същият е бил хванат с оръжия и маска, най-вероятно подготвящ друго закононарушение.
Работата по случая продължава.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР