Крилото на ЦСКА-София Кирил Десподов е под въпрос за съботния

...
Крилото на ЦСКА-София Кирил Десподов е под въпрос за съботния
Коментари Харесай

Десподов под въпос за Черно море

Крилото на ЦСКА-София Кирил Десподов е под въпрос за съботния дуел с Черно море. 21-годишният флангови нападател получи тежък удар двайсетина минути преди края на мача България – Норвегия (1:0). Десподов бе фаулиран от противник и сменен от Иван Горанов в 73-ата минута. След срещата Кирил куцаше, като бе с превързано ляво коляно.

“Удариха ме неприятно и мисля, че е по-добре, че треньорът ме извади от игра. Пострада лявото ми коляно, не знам дали е сериозен проблем. Докторът тук ми сподели, че не е нещо неприятно, само че ще направя още прегледи. Цепнаха ме в капачката”, изясни Десподов.

“Не сме създали нещо особено с националния тим. Тези две победи ни дават въодушевление и самочувствие, само че до такава степен. Надявам се в идващите срещи стадионът да се понапълни повече”, добави Десподов.

Той се показа на приемливо равнище против Словения и Норвегия. Именно Кирил асистира за първия гол на Божидар Краев в Любляна. Състоянието на крилото ще е дефинитивно ясно през днешния ден, когато ще се причисли към тренировките на " алените " в Панчарево. Има възможност поради контузията той да остане запаса против Черно море. Вместо него би работил Жоржиньо, който още преди паузата за националите се възвърне от травма. Той влезе като запаса против Ботев Пд (0:0), а към този момент е подготвен за 90 минути.

Не е изключено на пейката да остане и Тиаго, който се показва неубедително от началото на сезона, без значение дали е употребен зад нападателя или като ляво крило. Вариант за негов заместител е Евандро. Бразилецът до момента не е бил титуляр за отбора на Нестор Ел Маестро, въпреки да може да изкара без проблеми цялостен мач. Той се разписа един път – при 1:2 от Копенхаген в Дания, когато игра най-вече (45 минути).

С травма от националния тим е и десният бек Стойчо Атанасов. Бранителят получи контузия на една от тренировките на младежите, само че проучванията през вчерашния ден са посочили, че казусът не е сериозен. Атанасов обаче няколко дни ще тренира на омекотен режим.

“Тема спорт”
Първа лига 8 кръг, събота 15 септември  ЦСКА-София 20:00  Черно море
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР