Крилото на Славия, Радослав Кирилов, даде ексклузивно интервю за сайта

...
Крилото на Славия, Радослав Кирилов, даде ексклузивно интервю за сайта
Коментари Харесай

Радослав Кирилов пред Nostrabet: Излизането в чужбина не е самоцел за мен, Пиоли е изключителен специалист


Крилото на Славия, Радослав Кирилов, даде извънредно изявление за уеб страницата. Българският национал показа, че няма съответни цели, които да са сложени на него и съотборниците му, само че „ белите “ се стремят да създадат колкото се може по-силни мачове в шампионата и за Купата на България.

Кирилов се върна и към проваления трансфер в турския Гиресунспор през януари, само че добави, че излизането в чужбина не е непременно в неговите очи. Той не пропусна и да пожелае триумф на един от треньорите, които дадоха старт на професионалния му път във футбола – не какъв да е, а Стефано Пиоли.

Здрасти, Ради! Полусезонът в efbet Лига към този момент е в разгара си. Какви са задачите на Славия на този стадий?

Ами никой от управлението не ни е сложил съответна цел. Ние се стремим да печелим оптимален брой точки. Първенството е доста равностойно, тъй че всички имат шансове за предните позиции. Трябва да продължим по пътя на положителния футбол и в случай че почистим грешките, ще имаме действителни шансове за топ 6, даже и за третото място на по-преден стадий.

Имахте сложен старт, против двата водача в таблицата, макар че се представихте на равнище и в двете срещи. Кое не ви доближи?

Да, направихме два положителни мача. Първият полусезон печелихме мачовете с не толкоз красива игра, само че бяхме по-концентрирани. Това, може би, ни липсваше в тези два мача. Това ни струваше вземането на най-малко две точки от тези срещи.

Имате доста млади играчи в тима. В такива мачове ли израстват те?

Да, това е измежду аргументите, тъй като младите футболисти е обикновено да бъркат в сходни мачове. Това е естествен развой и те ще се каляват с изиграването на повече дуели. Няма нищо извънредно и се надявам, че ще почистим неточностите. Дано понатрупаме точки. Предстоящите мачове за Купата и в шампионата ще покажат дали имаме сили за нещо по-голямо през сезона. Мисля, че сме способни на това.

Ти си измежду най-опитните фигури, без значение, че си в разцвета на футболната си кариера. Допълнителна отговорност ли е това за теб?

Разбира се. По-опитните би трябвало да демонстрираме верния път на младите и да ги съветваме. Имаме и по-опитни в състава. Нашата отговорност е по-различна и се стремим да оправдаваме позицията, която заемаме.

Няма по какъв начин да не те попитам и за трагичния миг с Георги Петков. Повлия ли тази обстановка на представянето ви в мачовете с ЦСКА и Лудогорец?

Беше доста противен миг, да. Не знаехме какво се случва, само че съответната интервенция предотврати нещо по-неприятно. Разбира се, че ни повлия, защото 10-15 минути не знаехме какво се случва. Получи се противен случай, който се надявам да не се повтаря в бъдеще. Надявам се, също, да се вземат по-адекватни ограничения за сигурността на футболистите. Видяхте какво се случи с колата за спешна помощ. Дай Боже да не случват сходни неща, а в случай че това, въпреки всичко, се повтори, то би трябвало да се вземат съответни решения.

Предстои нов основен мач за Купата. Спечелването на този шампионат ли е огромната ви упоритост?

В този шампионат също нямаме сложена цел, само че нещата за купата са по-специфични. Играе се пряк мач, в който всичко може да се случи. Там е още по-ключово да сме оптимално съсредоточени и да спрем грешките. Стигнем ли до полуфиналите, несъмнено, вярата към този момент ще е за нещо по-сериозно.

Какво е най-важното в тези турнирни борби?

Ами както загатнах концентрацията е над всичко. Трябва да се позволяват най-малък брой неточности. Не би трябвало обаче да подценяваме устрема ни да играем добър футбол. Това е нещо положително. Ако прибавим и по-голяма централизация откъм гърба, то ще се превърнем в сериозен тим.

Да поговорим за теб персонално. Имаше много клюки към твоето бъдеще през зимата, в това число и за трансфер в турския хайлайф. Защо не се стигна до сходен ход?

Ами да, имаше много огромна възможност да мина в турския клуб, само че нещата не се случиха. Вече е в предишното. Вината беше на самия клуб, защото те не съумяха да освободят място за чужденец, с цел да бъда картотекиран. Както споделих обаче това е в предишното. За момента съм съсредоточен напълно върху идните мачове. Излизането зад граница не е непременно за мен. Ако пристигна оферта, която да ме удовлетворява финансово, спортно-технически, както и във всякакво естество, в това число да е добра за Славия, то може да се седне и да се договаря. Няма нищо наложително обаче и никой не е споделил, че безусловно през лятото ще направя трансфер.

Ти си прекарал доста години на Апенините. Цел ли е за теб, в последна сметка, да се пробваш още веднъж там, или най-малко в някоя непозната страна?

Аз съм директно обвързван с Италия. Не единствено поради дългите години, прекарани там, само че и поради обстоятелството, че родителите ми живеят там. Това е страна, която ми е дала доста и която обичам. Винаги се усещам добре, когато отида там, без значение дали ще виждам мач, или просто отида на отмора. Наистина е страна, в която се усещам прелестно.

Относно възможна оферта е мъчно да се каже. Ако има съответна опция да заиграя там и предлагането е положително за мен и клуба, ще седнем и ще поговорим.

Дебютът ти в мъжкия футбол с Киево беше връчен от не какъв да е, а Стефано Пиоли. Какво е чувството като го гледаш по тв приемника да оглавява таблицата в Серия А в този миг?

Под негово управление направих дебюта си, в действителност. Той и редица други италиански треньори са ми дали доста. По това време играех главно с втория тим, само че упражнявах с първия и попих доста от метода на работа и мислене. Това ти развива светогледа и ми оказа помощ да се развия като футболист.

Той е извънреден експерт и кариерата му го потвърждава. Пожелавам му триумф и се надявам тази година да стане първенец!

През 2021-а година ти си извоюва и по-основно място в националния тим, вкарвайки и първи гол за България. Утвърждаване на място в стартовата 11-торка ли е задачата пред теб през тази година?

Да Ви кажа, напълно съм съсредоточен върху представянето ми в клубния тим, тъй като другояче няма по какъв начин да се стигне до националния тим. Да съм част от родната гарнитура е същинска чест и най-голямото наслаждение за всеки състезател. Дали ще съм извикан обаче зависи от треньорите, тъй че остава да се трудя и да се надявам, че и аз ще попадна в отбора.

В следващ стадий на подмладяване се намираме. Правилен ли е този ход на управлението и виждат ли се резултатите?

Откъм колектив и сближение тимът е на доста положително равнище. Разбира се, откъм резултати хората желаят да виждат повече, с цел да се върнем към мощните години. Нужно е време и самообладание обаче. Надявам се всички български футболисти да се развиваме и да вдигнем равнището на тима. Феновете, клубовете и играчите имат потребност от това. Независимо, че процесът е дълъг, уповавам се да съумеем да осъществим задачата.

И за край, Ради – какво си пожелаваш в идващите 12 месеца в персонален и професионален проект?

В персонален проект си поисквам всички да сме здрави. Имам наследник, който е на 2 месеца и виждам на нещата по друг метод. Ако човек е здрав, може да реализира всичко, стига да има воля. От професионална позиция се надявам с тима да израстваме и да стигнем до оптимално най-високо класиране в шампионата и да създадем оптимално положителни игри за купата, с цел да си осъществим задачите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР