Крилото на Реал (Мадрид) - Винисиус Жуниор, беше в центъра

...
Крилото на Реал (Мадрид) - Винисиус Жуниор, беше в центъра
Коментари Харесай

Винисиус: Първенството, което принадлежеше на Роналдиньо, Роналдо, Кристиано и Меси, сега принадлежи на расизма

Крилото на Реал (Мадрид) - Винисиус Жуниор, беше в центъра на събитията при загубата на кралския клуб с 0:1 от Валенсия в 35-ия кръг на Ла Лига.

Бразилецът стана обект на расистки обиди през второто полувреме, а в самия завършек на дуела, очевидно раздразнителен, удари Уго Дуро в лицето и получи червен картон.

След срещата на " Местайя " Винисиус пусна прочувствен пост в обществените мрежи, в който изрази разочарованието си от обстоятелството, че Ла Лига и обособените клубове не взимат задоволително ограничения, с цел да се борят с расизма.

" Това не се случва за първи, втори или трети път. Расизмът е нещо обикновено в Ла Лига. Ръководството на лигата го смята за обикновено, федерацията също, а съперниковите клубове го насърчават. Много съм печален. Първенството, което принадлежеше на Роналдиньо, Роналдо, Кристиано и Меси, в този момент принадлежи на расизма. Испания е прелестна страна, която ме одобри и която заобичах, само че тя одобри облика на страна, в която расизмът се толерира. Тъжно ми е за испанците, които не са съгласни с това, само че през днешния ден в Бразилия Испания е известна като страна на расисти. За страдание, виждайки какво се случва всяка седмица, не мога да го опровергая. Но аз съм по-силен и ще се боря до дъно с расистите. Дори да е надалеч отсам ", написа Винисиус.
 Валенсия - Реал 1:0 в Ла Лига
Валенсия покрай оцеляване след успех над Реал (Мадрид)

Мачът се игра 107 минути
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР