Крилото на Манчестър Юнайтед Хуан Мата удължи договора си с

...
Крилото на Манчестър Юнайтед Хуан Мата удължи договора си с
Коментари Харесай

Хуан Мата подписа нов договор с Манчестър Юнайтед

Крилото на Манчестър Юнайтед Хуан Мата удължи контракта си с клуба с още една година. Така той се обвърза с “Червените дяволи” до лятото на 2019 година. Предишният договор на испанеца изтичаше в края на сегашния сезон, само че от клуба се възползваха от уговорка в него, която позволяваше той да бъде продължен с още 12 месеца.

Мениджърът Жозе Моуриньо твърди, че 29-годишния Мата остава в проектите му, макар привличането на Алексис Санчес от Арсенал.

“Мата е доста значим футболист за нас. Когато дойдох в клуба преди година и половина всички ми споделяха, че Мата има проблеми, проблеми, а не щеш ли в този момент получи нов контракт за още година. Той е значим състезател за мен, за клуба и за неговите съотборници”, съобщи Моуриньо.

Испанецът има 39 гола в 172 мача за Юнайтед след прехвърлянето си от Челси през 2014 година. Той съобщи, че се усеща късметлия да играе в този клуб.

“Чувствам се благополучен и горделив да бъда част от този клуб. Смятам, че всеки футболист на Манчестър Юнайтед би трябвало да се усеща фаворизиран да бъде тук. Аз се усещам тъкмо по този начин. Разбирам се с всички в клуба, както и с мениджъра. След като един път облечеш екипа на Юнайтед, животът ти към този момент не е същият. Всичко се трансформира, тъй като към този момент си част от един от най-големите клубове във футболната история. Всеки ден си споделям какъв късметлия съм, че играя тук и пробвам да се възползвам оптимално от всяка подготовка, тъй като знам какъв брой значимо е да бъдеш състезател на Манчестър Юнайтед. На 10 или 12 години в никакъв случай не съм си представял, че ще играя в този клуб. Спомням си огромните играчи като Гигс, Скоулс, Бекъм, Ван Нистелрой, Фърдинанд, Видич. Те ми изглеждаха на светлинни години от мен. Но ето, че в този момент съм тук и възприятието е доста особено. През последните четири години в клуба пристигнаха доста нови футболисти, само че към този момент всички се познаваме и се разбираме все по-добре. Изградихме една непоклатимост и неизменност, които ще са ни нужни в борбата за огромните трофеи”, съобщи Мата.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР