Крилото на Манчестър Сити Кевин Де Брюин ще пропусне ключовия

...
Крилото на Манчестър Сити Кевин Де Брюин ще пропусне ключовия
Коментари Харесай

Де Брюин пропуска манчестърското дерби

Крилото на Манчестър Сити Кевин Де Брюин ще пропусне основния конфликт с Манчестър Юнайтед на „ Олд Трафорд” на следващия ден. Това удостовери мениджърът на „ гражданите” Пеп Гуардиола на конференцията си преди срещата.

Де Брюин се контузи през уикенда в дербито с Тотнъм, извоювано от Сити с 1:0. Гуардиола показа, че белгиецът има мускулен проблем, който ще му попречи да играе в манчестърското дерби, само че изрази вяра, че ще се завърне в игра още през този сезон.

„ Става дума за мускулен проблем. Следим обстановката с него ден за ден, само че той няма да бъде на линия за на следващия ден. За страдание той имаше травма, по-късно още една, по-късно още една. Кевин имаше три или четири казуса с мускулите си, които бяха вследствие от травмата в коляното му”, разяснява Гуардиола.

Според испанския експерт съществена виновност за контузиите в Англия има наситения календар и множеството мачове.

„ За страдание в Англия нямаш време да се подготвиш добре. Най-добрият метод е да направиш цялостна предсезонна подготовка. Трябва да отделяме внимание на дребните елементи. Ще забележим дали ще може да изиграе още един или два мача преди края на сезона, а по-късно да направи добра предсезонна подготовка”, добави той.

Двубоят сред двата манчестърски отбора може да се окаже от особена значимост за борбата за купата в Англия. В момента водач в подреждането е тима на Ливърпул с две точки преднина пред Сити, който е и с мач по-малко – точно конфликта на „ Олд Трафорд” на следващия ден. Равенство и ли загуба за „ гражданите” в дербито би наклонило везните съществено в интерес на Ливърпул, три кръга преди края на акцията.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР