Крилото на Левски Роналдо е под въпрос за баража срещу

...
Крилото на Левски Роналдо е под въпрос за баража срещу
Коментари Харесай

Роналдо е под въпрос за баража с Арда

Крилото на Левски Роналдо е под въпрос за баража против Арда (Кърджали). Решителният плейоф за Лигата на конференциите е в неделя от 19:00 часа на стадион “Георги Аспарухов ”. Бразилецът изкълчи глезена си в навечерието на дербито с ЦСКА - София (0:2) и отпадна от групата на “сините ”. От медицинския щаб вършат всичко по силите си, с цел да възстановят 22-годишния атакуващ футболист за мача с Арда. В момента на “Герена ” не са оптимисти, че това може да се случи, и се чака в заключителните часове преди дуела да стане ясно положението му на подготвеност. 

Днес столичани ще възобновят тренировки и щще започват подготовката си за баража с кърджалийци, като упованията са, че Роналдо ще липсва от заниманието. Бразилецът изигра 41 дуела във всички шампионати през този сезон, в които вкара 5 попадения. 

Треньорът на “сините ” Елин Топузаков направи опит, който не се получи по време на дербито с ЦСКА - София. От първата минута като титуляр на десния фланг започва Ивелин Попов, само че опитният футболист не съумя да се оправи със задачата и постоянно оставаше изолиран от играта, не изостряше офанзивите, като липсваха и нужните центрирания към Рикардиньо. На крилото постоянно се озоваваше и Илиян Стефанов, само че и при него, както и при Попето, липсва нужната скорост. 

Едва ли Топузаков още веднъж ще прибегне до подобен ход, в случай че Роналдо не бъде възобновен. Опциите пред него са две - Марин Петков и Джавад Ел Джемили. Първият влезе като запаса точно на мястото на Ивелин Попов в 59-ата минута против ЦСКА - София и даже бе покрай гол, само че стреля право в тялото на Густаво Бусато. Испанецът с марокански корени започва като титуляр при загубата с 2:3 от Лудогорец в Разград и се понрави с играта си, само че против “червените ” остана неизползвана запаса. 

Очакванията са, че наставникът на “сините ” няма да прави други промени в предни позиции, като единствената алтернатива пред него е постът на плеймейкър, само че по всяка възможност Топчо ще се довери на опита на Ивелин Попов, а Илиян Стефанов ще остане като жокер от аварийна пейка. Сред титулярите ще се завърне и Филип Кръстев. 

“Тема Спорт ”

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР