Крилото на Дунав (Русе) - Драгош Фирцулеску даде интервю, в

...
Крилото на Дунав (Русе) - Драгош Фирцулеску даде интервю, в
Коментари Харесай

Фирцулеску: Първата дума, която научих на български, е мъртъв

Крилото на Дунав (Русе) - Драгош Фирцулеску даде изявление, в което споделя любопитни детайлности от кариерата си в българския шампионат. Освен за " драконите ", техничарят има поредност от мачове и за Берое. " Дойдох най-много поради Людмил Киров, тъй като му имам вяра и го познавам от дълго време. Проблемът беше, че дълго време не бях играл поради скъсаните връзки на коляното. Прецених, че средата в Дунав е подобаваща за мен да се развъртвам и да стигна по-нагоре. Аз съм човек, който се приспособява бързо. Година и половина бях в Берое, само че в Русе ми е по-добре, тъй като е по-близо до Румъния.
Изиграх положителни първи 16 мача за Берое, само че се контузих. Успях да се възстановя единствено за 4 месеца и половина, само че по този начин и не получих нов късмет за изява. А мисля, че го заслужавах. Треньорите също споделяха, че го заслужавам, само че по този начин е във футбола. Александър Томаш е доста добър треньор и има отлично бъдеще, до момента в който за мен животът продължава, а не стопира в Стара Загора. Клубът и хората там остават в сърцето ми, само че в този момент желая да завърша пред тях в класирането.

Аз съм от Бъйлещ - град, който е покрай Видин. На 10 години се реалокирах в Крайова и там започнах своята футболна кариера. Това е по-трудно за пояснение. Баща ми е напряко болен на тематика футбол и с майка ми имаха сериозен спор, тъй като тя искаше да изучавам. Така, че отидох в Крайова с обещанието, че до 8-ми клас ще съм цялостен първенец. Ако не - се връщам в Бъйлещ. Удържах на обещанието си.

Съобразно желанието на майка ми, несъмнено щях да съм лекар. Но в случай, че не бях добър с ръцете, краката ми служеха по-добре и по тази причина се стопирах на футбола. Интелектът също е доста значим, тъй като и спортът се играе с разум.

Всеки състезател желае да построи бъдещето си и да печели колкото може повече. В България обаче не се влага толкоз, колкото в други страни. Който играе в България, евентуално е удовлетворен.

Подобно на множеството си сънародници у нас, и Фирцулеску към този момент може да се похвали с знания по български. А и до през днешния ден румънецът си спомня коя е първата българска дума, която е научил.

Може би първата дума, която научих е " мъртъв ", съобщи играчът пред " Диема ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР