Крилото на английския Челси- Вилиан се наслаждава на идеята, че

...
Крилото на английския Челси- Вилиан се наслаждава на идеята, че
Коментари Харесай

Вилиан се радва на идеята да играе скоро, но изрази и притеснения

Крилото на британския Челси- Вилиан се любува на концепцията, че шампионата във Висшата лига ще се възобнови скоро, само че към момента има някои запаси по отношение на ограничението на пандемията от ковид.

"Ако стартираме да играем, ясно, че ще е без почитатели първоначално. Но има контакт на терена и може би ще разпространим вируса сред нас ", споделя Вилиан във видео-интервю. "Да стартираме без аудитория не е неприятна концепция, само че би трябвало да знаят хората какво ще се случи. Може би състезател ще бъде притежател на вируса, ние излизаме един против различен, нали по този начин?

"Играя против някого и получавам вируса, след което се прибирам след мача, с цел да остана със фамилията си и да предавам надлежно вируса на жена си или дъщерите ми. Затова би трябвало да внимаваме за това. "

"Не е неприятна концепция да стартираме мачовете без почитатели, само че би трябвало да се намерения доста деликатно какви опасности ще има и по какъв начин да ги ограничим, добавя бразилецът.

Неговият съотборник Калъм Хъдсън-Одой пък даде позитивен тест за ковид на 11-и март, като единствено три дни по-рано Челси игра с Евертън. "Ние си стиснахме ръцете с него и по-късно се прегърнахме. И това беше, откакто той даде позитивен тест за ковид. Мисля, че всички в тима се тормозиха. Но нито един от нас на усети признаците на болестта след контакта с Калъм'', прибавя Вилиан.

Той остана прочут интервал изолиран в лондонския си дом, преди да замине за родината си дружно с жена си и децата си. Той, както и съотборниците му, чакат позволение да се приберат и да стартират тренировките. Но сходно на други играчи, неговият контракт изтича на 30-и юни и желае да знае какво бъдеще му следва.

"Искам да дам всичко за Челси, както постоянно съм го правил. До края на годината, до края на сезона, до края на първенството- както кажат, добавя бразилецът. Вилиан разяснява още обстановката със заплатите на играчите и желанието на клубовете те да бъдат понижени по време на пандемията.

"Всеки би трябвало да помогне, само че за мен персонално това не би трябвало да е обвързване, споделя още играчът. Може би би трябвало да вършиме това, тъй като би трябвало, тъй като някой е споделил, че е нужно? Мисля, че би трябвало да го направиш, в случай че смяташ, че би трябвало да го направиш. От сърце. Не е обвързване на играчите да го вършат или да бъдат надали не насилвани, разсъждава 31-годишният някогашен състезател на Коринтианс и украинския Шахтьор (Донецк).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР