Крилатите фрази „Вие сте прости и аз съм прост, за

...
Крилатите фрази „Вие сте прости и аз съм прост, за
Коментари Харесай

Каракачанов слага свои хора в МО, уволнява 5-ма директори

Крилатите изречения „ Вие сте елементарни и аз съм елементарен, за това се разбираме” и „ материалът ни е лош” на вожда и министър председател Бойко Борисов следват почтително военният министър Красимир Каракачанов и постояният секретар Антон Ластърджиев. В МО са настръхнали от едно окръжно писмо и безпринципни назначения на свои хора и послушковци.

Тяхната безочливост стигна връхна точка предходната седмица, когато на 13.09.2017 година бе изпратено окръжно писмо до всички шефове на дирекции, подписано от постояния секретар, в което безсрамно се твърди, че има открита процедура, в която всички пенсионери по разнообразни закони се освобождават навреме и се трансферира отговорността за това искане тези хора да бъдат оставени на работа на шефовете. Пропуска се дребната детайлност, че заповедите за удължение на работата на хората се подписва точно от министъра и непрекъснатия секретар. Значи ли това, че те не могат да кажат „ НЕ” и да отхвърлят. Оставаме с усещане, че министърът и непрекъснатият секретар нямат отношение към тези неща и подписват всичко, което им се предложи, пишат до Фрог нюз чиновници във военното ведомство.

И в този момент законите дават опция всички, които са използвали право на пенсия или са придобили право на пенсия да бъдат освободени, не е належащо да се чака 01.01.2018 година, стига да има предпочитание и политическа воля, която в МО твърдо липсва.

В същото време, в рамките единствено на няколко дни преди този момент писмо, те са назначили военачалник от запаса Красимир Кънев от служба „ съветник” като шеф на дирекция, през която би трябвало да минат доста пари. Навършил пределна възраст за военно звание шеф на отдел, стана държавен чиновник. А бригаден военачалник Калин Кузманов, навършил пределна възраст, стана държавен специалист в дирекция "Стратегическо обмисляне ", която управляваше без конкурс. Без коментар е назначението на любимеца на Ластърджиев Любомир Михайлов, който се уволни особено, с цел да завоюва състезанието за основен кадровик на армията или шеф на дирекция "Управление на човешките запаси в защитата ". По съвет на благодетеля си, не се възползва от правото си на пенсия, та да не би трябвало да го пенсионират от 01.012018 година

Няма да разясняваме и всички тези пенсионирани военни, които по през целия ден преливат от пусто в празно, само че са правилни доносници на политическото управление и получават огромна заплата без доста старания. В същото време, в писмото цинично се твърди, че това се прави от грижа за младежите и за „ старт в кариерата ". А истината е, че се прави, с цел да се освободят места на свои и правилни хора, пишат още възмутените служители.

И още. Пет управителен места от 01.01.2018 година ще бъдат овакантени и на тяхно място ще бъдат назначени наши хора и послушковци, за които не е значимо да схващат от "военна музка ", а да извършват. Да дават отговор по преданност, като съученика на министър Ненчев от с. Кукурево, който бързо целуна ръка на министъра и постояния секретар и против някой и различен прием за негова сметка, както самият той се хвали, в този момент „ коли и беси” в постройката.

Кумгейт не е единствено в Хасково и Габрово. Има го и във военното ведомствов София, където войводата-министър се обкръжава единствено с правилни и послушни шефове и служители.

Калин Джумайски

Фрогнюз
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР