КРИБ – Добрич обяви дарителска кампания за социално слаби семейства,

...
КРИБ – Добрич обяви дарителска кампания за социално слаби семейства,
Коментари Харесай

Дете е припаднало от глад в добруджанско село

КРИБ – Добрич разгласи дарителска акция за обществено слаби фамилии, които не могат да обезпечат храна за децата си. Поводът е припаднало от апетит дете в понеделник в добруджанското село Красен , което не било хапвало нищо от петък, когато е получило топъл обяд в учебно заведение.
Заради рецесията с ковид децата не вървят на учебно заведение, само че с изключение на от образователни занятия, част от тях са лишени и от храната, която получават май единствено там, показват от работодателската организация. Според направена информация от шефовете на учебни заведения единствено в община Добричка има към 30 фамилии в последна беднотия, в които се отглеждат от 3 до 10 деца . След като учебните заведения затвориха порти поради изключителното състояние, тези дребни българчета са лишени и от храната, която получават там.
Със средствата, събрани от дарителската акция, ще бъдат закупени пакетирани храни и благодарение на община Добричка ще бъдат превозени до обитаемоте места. Хранителните артикули ще бъдат раздадени на нуждаещите се благодарение на кметовете и учебните шефове.
От КРИБ показват, че единствено от производители и търговци ще се одобряват хранителни артикули в натура, с цел да се подсигурява качеството им. Посочена е и банкова сметка за набираните средства:  IBAN: BG96UBBS80021080452430 -  за деца в риск в  ОББ – Добрич
" НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 18 март "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР