Крейг Брийн завърши втори в първото си състезание при завръщането

...
Крейг Брийн завърши втори в първото си състезание при завръщането
Коментари Харесай

Брийн: Имах нужда от този подиум

Крейг Брийн приключи втори в първото си съревнование при завръщането му в Хюндай в Световния рали шампионат - рали “Швеция ”. Преди последната права ирландецът извърши заповедите от бокса и закъсня на часовата контрола, с цел да получи наказване от 10 секунди и да пропусне напред съотборника си Тиери Нювил, само че белгиецът загуби доста време в пауърстейджа в неделя и по този начин Брийн се върна на второ място.

Брийн беше освободен от М-Спорт в края на 2022 година, един сезон преди приключването на контракта му, поради слабите резултати, които реализира и за новата акция се върна с лимитирана стратегия в Хюндай. В Швеция Крейг беше кандидат за успеха, като двамата с Ойт Танак се редуваха на първата позиция, само че преди последния стадий Крейг беше на 8,5 секунди от водача и тогава пристигнаха заповедите от бокса.

“Чувствам се необикновено - съобщи 33-годишният водач. - Мина повече от една година, с цел да мога още веднъж да изпитам това чувство, да мога още веднъж да се боря в челото. Много съм благополучен от това по какъв начин се разви уикендът за нас, от това, че се борехме в челото без неточности и че карахме чисто. Второто място за мен е съвършен резултат. ”

След това Брийн разясни какъв брой е значимо положителното му показване в снежното рали.
 Уилсън: Спечелихме поради Танак в Швеция Уилсън: Спечелихме поради Танак в Швеция
“Честно, имах потребност от това поради самия мен - призна Крейг. - Цялата предходна година беше доста тежка. Не бих споделил, че бях изгубил убеденост, само че ми беше мъчно да запазя вярата в мен от самото начало. Но този уикенд се борехме за успеха, добре, в петък ни оказа помощ стартовата ни позиция, само че по-късно показахме, че имам скорост. Докато не влезеш в борба с другите, не може да кажеш къде тъкмо си по отношение на тях. ”
 Рованпера: В Швеция беше много мъчно Рованпера: В Швеция беше много мъчно
Все още не е ясно по кое време ще е идващият старт за Брийн, който дели третата кола на Хюндай в WRC с Дани Сордо, като испанският деец към този момент беше доказан, че ще взе участие в рали “Мексико ” през март. Преди това обаче Брийн ще започва в първия кръг от Европейския рали шампионат в Португалия на 11-12 март.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР