Крейг Брийн е загинал след тежък инцидент по време на

...
Крейг Брийн е загинал след тежък инцидент по време на
Коментари Харесай

ТРАГЕДИЯ: Рали пилот загина по време на тестове

Крейг Брийн е умрял след тежък случай по време на теста на тима на Хюндай преди четвъртия кръг за сезон 2023 в Световния рали шампионат (WRC), който ще се организира в Хърватия идната седмица. Новината бе доказана от тима на Хюндай, за който през тази година кара Брийн.

Според очевидци ирландецът е изгубил надзор над своя i20 върху мокрия асфалт и се е блъснал в дървен дирек. Брийн е умрял на място, до момента в който неговият пътник, навигаторът му Джеймс Фултън, се е разминал без съществени пострадвания.

" С горест Хюндай Моторспорт оповестява, че Крейг Брийн загуби през днешния ден своя живот след случай по време на предсъстезателния тест преди рали „ Хърватия “.

Навигаторът Джеймс Фултън се размина без пострадвания в случая, който се случи малко след обяд локално време.

Хюндай Моторспорт изрича своите най-искрени съболезнования на фамилията на Крейг, неговите другари и почитатели.

На този стадий Хюндай Моторспорт няма да разяснява в допълнение този случай “, се споделя в изказването на Хюндай.Тестът на Хюндай се е провеждал в региона Стари Голубавец, наоколо до град Лобор, северно от хърватската столица Загреб, където ще бъде основано асфалтовото рали идната седмица.

В своята кариера Брийн има общо 81 участия в Световния рали шампионат, а неговият дебют е в рали „ Португалия “ през 2009 година. В тези 81 старта той записва общо 8 качвания на почетната стълбичка, в това число и в неговото последно рали в Швеция по-рано тази година, където той финишира втори зад спечелилия Ойт Танак.

 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР