Крещящите, летящи цикади скоро ще се появят отново – но

...
Крещящите, летящи цикади скоро ще се появят отново – но
Коментари Харесай

2 гнезда крещящи цикади ще се появят тази година за първи път от 221 години

Крещящите, летящи цикади скоро ще се появят още веднъж – само че това няма да е нормалното пролетно появяване. За първи път от покупката в Луизиана през 1803 година две люпила цикади – XIX и XIII – ще излязат от земята по едно и също време след повече от десетилетие на хранене, с цел да се трансформират във възрастни.

Има седем типа периодически цикади – три, които се появяват на всеки 17 години и четири, които се появяват на всеки 13. По-малки групи от тези типове, наречени люпила, ще прекарат тези интервали подземен, където ще прекарат времето си в хранене и порастват, преди да излязат от земята, с цел да станат възрастни.

Въпреки че не е извънредно хората да срещат насекомите всяка пролет, това, което прави тази година друга, е фактът, че две люпила, едно със 17-годишен интервал и едно с 13-годишен интервал, ще се появи по същото време, споделя уеб сайтът за следене на цикади Cicada Safari. Това ще бъде първият път от 1803 година – когато Томас Джеферсън беше президент на Съединени американски щати и беше направена покупката...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР