Кренвирши по 8-9 лева за кило се продават в селски

...
Кренвирши по 8-9 лева за кило се продават в селски
Коментари Харесай

Кренвиршът поскъпва двойно от селото до София

Кренвирши по 8-9 лв. за кило се продават в селски магазини, а до София цената скача двойно, видя „ Телеграф “. В пловдивско село, където се намира и един от огромните производители на месни артикули, се продават кренвирши на цени от 8,60 до 9,60 лева за кило. За съпоставяне в София продуктът на същия производител върви по 19,90 лева за кило.

Преди дни министърът на земеделието и храните Кирил Вътев отхвърли да има спекулативно надути цени при месните артикули. В същото време скокът на цената на кренвиршите и саламите повече от двойно от селото до града е забележителен и не е ясно къде отива тази разлика в цената в размер на 10 лева

Също по този начин в огромните градове конкуренцията сред търговците е в пъти по-голяма, в сравнение с в селските магазини, където работят не повече от два или три обекта.

В кюстендилското село пък може да се сдобиете с на ниска цена сирене за мазане на интернационален производител. Там опаковката от 250 грама коства 4,80 лв., а в огромните градове същият артикул се продава за 7-8 лв..

По-евтино е и бялото саламурено сирене. В селската бакалия цената на килото е 14-15 лв., а в столицата на същия производител то се продава за 17-18 лв.. Кашкавалът пък върви по 19-20 лв. за кило, а в София цената е с най-малко 2-3 лв. от горната страна.

Освен че цените по селата са по-ниски, само че и търговци край пътя продават на ниска цена зеленчук. Клиентите им пък са туристи, на които пътят им минава сред селата. В Пловдивско да вземем за пример доматите вървят по 1 до 2,50 лв., като множеството са от градините на локални производители. Продават се и дребни български дини, които тежат не повече от 2 кг, като цената им е 0,50 лева за кило. По-едрите пък са по левче. За съпоставяне на пазара в столичния квартал „ Красна поляна “, където са останали единствено две сергии, кило любеница стига 1,80 лв.. Български пъпеши от градините в региона пък се продават по 1,50 лева за кило.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР