Кренвирш с хляб, кренвирш със зеле, сирен с хляб, сирене

...
Кренвирш с хляб, кренвирш със зеле, сирен с хляб, сирене
Коментари Харесай

Защо никой не иска да яде болничната храна?

 Кренвирш с самун, кренвирш със зеле, сирен с самун, сирене със сладко, кренвирш със сирене. Това е " менюто " на множеството български лечебни заведения. Всичко друго, само че не и богато и разнообразно.

За съжалени положителните образци са отвън България. Живеещи в чужбина българи демонстрираха по какъв начин наподобява едно тристепенно меню в невиждани в родните условия чинии и принадлежности.

Със сигурност не е 5-звезден хотелски разкош, само че разликата се усеща. Контрастът е толкоз огромен не тъй като лечебните заведения у нас нехаят, а тъй като просто системата не работи добре - и то във време, в което достъпът в лечебните заведения е мощно стеснен и съществуващата от времето на соца паралелна галактика на изхранване с импортирано от близки ястие не може да работи елементарно.

" Храната е обществен детайл, а не лековит. При по-добро финансиране ще е с друго качество. По обществените поръчки на лечебните заведения е обикновено най-ниската цена да е най- явен аршин, тъй като има цифрово изражение. И по мое време изхранването в една болница не беше на високо ниво, само че причината  е била, че оскъдните средства са  отивали за медикаменти и съоръжение ", акцентира някогашният шеф на Пирогов доцент Спас Спасков пред btv.

" Храната е отражение на здравната ни система, колкото и дребнаво да звучи. Проблемът не е в неналичието на пари, а в това, че когато с влагат средства без ясно предстоящи резултати, не идва усъвършенстване, а единствено разноските порастват ", добави го доктор Стойчо Кацаров от Центъра за отбрана правата на опазването на здравето.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР