Кремовете, използвани срещу влиянието от UV лъчи, са нож с

...
Кремовете, използвани срещу влиянието от UV лъчи, са нож с
Коментари Харесай

6 опасни съставки в слънцезащитния крем

Кремовете, употребявани против въздействието от UV лъчи, са нож с две остриета. Едновременно вредят и пазят кожата. Полезни са, тъй като притъпяват действието на слънчевите лъчи, само че постоянно съдържат токсични и канцерогенни субстанции. Environmental Working Group сформира лист на най-опасните съставки в слънцезащитните артикули. Ето кои 6 от тях не трябва да попадат в наличието:

Parabens - могат сензитивно да нарушат хормоналния баланс в организма и евентуално да усилят риска от рак на гърдата или да провокират репродуктивни проблеми.

Oxybenzone - предизвиква алергии, а прониквайки през кожата, работи като ксеноестроеген в тялото, смущава ендокринната система, понижава количеството на семенна течност при мъжете и може да аргументи ендометреоза при дамите.

Octinoxate - смущава естествената хормонална активност и визира репродуктивната система и щитовидната жлеза.

Octocrylene - освобождава свободни радикали, причинявайки клетъчни увреждания и разновидности при контакт с UV лъчите.

Retinyl Palmitate - при контакта в UV лъчи съединението му се разпада и освобождава свободни радикали, които усилват риска от злокачествени кожни тумори.

Homosalate - съставна част, нарушаваща хормоналния баланс, която се натрупва в тялото по-бързо, в сравнение с черният дроб е в положение да детоксифицира, и по този начин усилва общата токсичност в организма.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР