Кремонезе хвърли бомбата на 1/8-финалите на Купата на Италия и

...
Кремонезе хвърли бомбата на 1/8-финалите на Купата на Италия и
Коментари Харесай

Наполи е аут от Купата на Италия след шокираща загуба от последния в Серия А

Кремонезе хвърли бомбата на 1/8-финалите на Купата на Италия и изхвърли Наполи от шампионата. Мачът приключи 2:2 в постоянното време и след двете продължения. Така се стигна до осъществявания на дузпи, които Кремонезе завоюва и се класира за 1/4-финалите на туррнира едвам за трети път в своята история за първи път от сезон 1996/1997 насам.

 Кремонезе откри резултата посредством Чарлс Пикел (18`), само че на бързо позволи поврат след попадения на Жуан Жезус (33`) и Джовани Симеоне (36`). В самия завършек на постоянното време Феликс Афена-Гиан още веднъж шокира неаполитанците (87`) и прати мача в продължения.

Първите 4 мача от 1/8-финалите на шампионата се изиграха предходната седмица. Останалите три срещи пък ще се състоят на 19 януари (четвъртък).

Лучано Спалети заложи на очебийно авариен състав и това му изигра неприятна смешка в някои обстановки. Гостите от Кремонезе, които сега се намират на дъното в класирането на италианското състезание и нямат нито една турнирна победа, шокираха всички и откриха резултата след единствено 18 минути игра, когато Давид Окереке показва страховит взор и подаде към Чарлс Пикел, който невъзмутимо преодоля Алекс Мерет и прати топката в мрежата.

Неаполитанците не се стъписаха от попадението във вратата си и тъкмо четвърт час по-късно Жуан Жезус се оказа най-съобразителен в наказателното поле след малко безредие, с цел да прати топката във вратата след удар с глава. Реферът обаче не призна незабавно гола и изиска да се намеси системата VAR, на която видя, че голът е изцяло постоянен.

Веднага след подновяването на играта Наполи вкара и втория си гол. Тогава халфът Алесио Дзебрин пое топката и я прати навръх главата на Джовани Симеоне, който разстреля остави беззащитен стажа на гостите - Марко Карнезеки.

През втората част обстановката закупи нов поврат. Домакините таман се бяха настроили за победа, когато три минути преди края на постоянното време Кремонезе изравни резултата. Резервата Лука Дзанимакия центрира в гъсто обитаемото наказателно поле и там над всички се извиси Феликс Афена-Гиан, който прати топката в десния ъгъл на вратата.

Наполи не съумя да си върне преимуществото и мачът отиде в две продължения по 15 минути.

През първото продължение нещата можеха да придобият призрачен процес за тима на Кремонезе, който остана с човек по-малко. Леандро Серникола не реши намесата си и получи втори жълт картон. Също по този начин в игра за Наполи незабавно по-късно влезе и голмайсторът Виктор Осимен, който пропусна да се разпише секунди след появяването си в игра.

Във второто продължение Наполи имаше тотално превъзходство, само че пропиля няколко преференциални положения посредством Осимен и Симеоне. Така мача отиде в стадий на осъществяване на дузпи.

НАПОЛИ:

Матео Политано вкарва

Джовани Симеоне е прецизен

Желински е прецизен

Лоботка пропуща - настрана от лявата греда

Осимен връща вярата

КРЕМОНЕЗЕ:

Васкес също осъществя

Бонаюто вкарва

Тсаджут изравнява резултата

Емануеле Валери извежда Кремонезе напред

Фенегиан е прецизен

И четирите мача от програмата на идващия стадий от шампионата ще се проведат на 1 февруари (сряда). Тогава Наполи ще се изправи против Рома, който в профил Дженоа след спестовна победа с минималното 1:0 вкъщи на “Олимпико ” преди седмица.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР