Кремъл заяви във вторник, че усилията на Бразилия да посредничи

...
Кремъл заяви във вторник, че усилията на Бразилия да посредничи
Коментари Харесай

Кремъл каза, че планът на Бразилия за Украйна заслужава внимание

Кремъл съобщи във вторник, че напъните на Бразилия да посредничи в спора в Украйна " заслужават внимание ", само че разясни, че не е видял никакви проекти за спокойно съглашение от страна на Франция, съобщи " Ройтерс ".

" Блумбърг " заяви по-рано, че френският президент Еманюел Макрон желае да се обърне към Китай с проект, който може да образува основата за договаряния сред Москва и Киев.

Междувременно бразилският президент Луис Инасио Лула да Силва си навлече рецензии от Съединените щати в понеделник за неотдавнашните си мнения, че Западът е " насърчавал " спора, въоръжавайки Украйна. По думите му Вашингтон би трябвало да спре да изпраща оръжия в Украйна и да стартира да приказва за мир.

Лула предложи да се сътвори група от страни, които не вземат участие във войната, с цел да се посредничи за мир, като съобщи пред кореспонденти в неделя, че е разискал концепцията с водачите на Китай и Обединените арабски емирства.

Запитан за предлагането на Лула, представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели пред кореспонденти: " Всички хрумвания, които регистрират ползите на Русия, заслужават внимание и сигурно би трябвало да бъдат изслушани ".

Различни страни и международни водачи,, Макрон на Франция и президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган, се пробваха да се нареждат като вероятни миротворци, съвсем 14 месеца след началото на войната.

Русия споделя, че е отворена за договаряния, само че даде ясно да се разбере, че те ще се проведат единствено при нейните лични условия. Според тях Украйна би трябвало да одобри " новите действителности " на място - по-специално анексирането на четири украински територии, отхвърлено като нелегално от Киев и Запада.
Украйна неведнъж е заявявала, че няма да разисква мир или преустановяване на огъня, до момента в който съветските войски не изоставен всеки сантиметър от интернационално приетата територия на Украйна, като президентът Володимир Зеленски сподели, че всяко краткотрайно помирение просто ще разреши на Русия да се прегрупира за бъдеща офанзива.
" Блумбърг " заяви във вторник, че Макрон се пробва да работи с Китай, с цел да създаде проект, който да може да се употребява като основа за договаряния сред двете страни.

Кремъл сподели, че е видял информацията, само че не е бил по отношение на Франция по въпроса. " Не знаем за съществуването на някакъв френски проект, не сме получавали нищо от френска страна ", означи Песков.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР