Кремъл заяви във вторник, че не може да има диалог

...
Кремъл заяви във вторник, че не може да има диалог
Коментари Харесай

Кремъл обвини в насилие протестиращите в подкрепа на Навални

Кремъл съобщи във вторник, че не може да има разговор с хора, които стачкуват бурно и нелегално, откакто десетки хиляди излязоха на улицата през уикенда, с цел да изискат освобождението на затворения опозиционен политик Алексей Навални.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи пред кореспонденти по време на конференция, че равнищата на принуждение от страна на някои протестиращи са невиждани и че те са се държали доста нападателно, оповестява Ройтерс.

Според него не би трябвало да е изненадващо, че против някои от " извънредно нападателните " стачкуващи е формирано наказателно произвеждане.

Той също по този начин сподели, че случаите на полицейско принуждение над протестиращи, някои от които са снимани на видео, са доста по-малко и се проверяват.

Руските правозащитни организации OVD-Info Group обявиха в събота, че полицията е задържала над 3400 души, от които 600 в Москва, по време на митингите против ареста на опозиционния политик Алексей Навални.

Съпругата на Навални - Юлия също беше арестувана, след което беше освободена.

Руското външно министерство упрекна Съединени американски щати в организирането на митингите, визирайки оповестена информация за това на уеб страницата на американското посолство в Москва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР