Кремъл заяви в сряда, че Русия ще държи военните си

...
Кремъл заяви в сряда, че Русия ще държи военните си
Коментари Харесай

Русия оставя войските до украинската граница колкото сметне за нужно

Кремъл съобщи в сряда, че Русия ще държи военните си сили покрай границата на страната с Украйна, до момента в който откри за добре и че те не съставляват външна опасност, оповестява " Ройтерс ".

Във вторник Украйна прикани НАТО да очертае пътя за присъединението й към западния боен алианс , като изиска и неотложен отговор против Москва, след дни, в които Русия натрупа войски в региона на Донбас.

 Украйна прикани НАТО да изпрати
Украйна прикани НАТО да изпрати " действителен сигнал " към Русия

Столтенберг удостовери поддръжка, а за Кремъл участие в НАТО ще утежни обстановката

Германското държавно управление, дружно с сътрудници, е загрижено за обстановката в Източна Украйна и хипотетичното придвижване на съветски войски покрай нейните граници и изрази загрижеността си към Москва. Това заяви в сряда на брифинг представителят на немския кабинет на министрите Улрике Демер, представена от ТАСС.

" Както знаете, през последните дни НАТО, Европейски Съюз и доста сътрудници показаха угриженост по отношение на усилването на военното наличие на Русия. Германското държавно управление споделя тази угриженост и осведоми Москва за това ". Германия и Франция са разтревожени от възходящия брой нарушавания на прекратяването на огъня в Донбас.

" Ние следим доста деликатно обстановката и изключително придвижването на съветските войски и призоваваме страните да се въздържат. Германия, сходно на сътрудниците от НАТО, поддържа суверенитета и териториалната целокупност на Украйна ", акцентира тя.

От своя страна представителят на външното министерство на Германия Кристофър Бургер съобщи, че управляващите са в " натоварен контакт " с сътрудници за обстановката в Източна Украйна и акцентира смисъла на задачата на ОССЕ за наблюдаване на спазването на режима на преустановяване на огъня.

НАТО нормално е отворена за нови членове , които се причисляват към алианса, само че присъединението на Украйна сега не е на дневен ред , изясни Демер.

" Както знаете, НАТО като цяло организира политика на отворени порти. Украйна има право на свободен избор в сходство с политическите си потребности, само че понастоящем не се плануват по-нататъшни стъпки към участие ".
 НАТО: Русия наруши съглашението за помирение в Източна Украйна
НАТО: Русия наруши съглашението за помирение в Източна Украйна

Поради това починаха украински бойци...

Ръководителят на Донецката национална република Денис Пушилин разяснява, че Донбас ще направи всичко допустимо, с цел да подсигурява, че спорът се позволява посредством дипломация , оповестява ТАСС.

" Искам да подчертая, че Донбас не желае война, Донбас няма да стартира война . Донбас ще направи всичко допустимо, с цел да подсигурява, че спорът се позволява дипломатически ", сподели той на конференция в сряда във връзка 7-ата годишнина от провъзгласяването на републиката.

Според Пушилин сега няма потребност от обща готовност в ДНР . " Що се отнася до общата готовност, уповавам се това да не се стигне до това, в този момент има няма такава потребност. " Според него обстановката по линията на контакт в Донбас е извънредно турбулентна и се трансформира към по-лошо.

" Ситуацията на линията за контакт остава, уви, извънредно неуредена, обстановката нараства, трансформира се към по-лошо. Броят на офанзивите се усилва. Вчера станахме очевидци на усилване на нов кръг на ескалация. Свикнали сме с обстоятелството, че щом някои високопоставени европейски или американски " посетители " дойдат на самобитна екскурзия , има проява от въоръжените сили на Украйна ", добави той.

В момента въоръжените сили на Украйна построяват своя капацитет в Донбас . " Количеството съоръжение, което е изтеглено до контактната линия, и това е записано в отчетите на ОССЕ, броят на личния състав, съсредоточен по линията на контакт от украинска страна, демонстрира, че Украйна към този момент е подготвена да възобнови пълномащабни военни дейности. Дали има задоволително увереност, дали задоволително осъзнава, че това ще бъде пагубно за самата Украйна и все пак ще даде заповед - мъчно е да се каже. "

 Русия предизвести Съединени американски щати за последствия от провокации в Донбас
Русия предизвести Съединени американски щати за последствия от провокации в Донбас

Обсъдила е обстановката със " западните настойници " и " Вашингтон би трябвало да се тормози "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР